Kumpi on parempi tai enemmän Vares, Juha Veijonen vai Antti Reini?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Solar Filmsin kaksi Vares-elokuvaa ovat olleet isoja menestyksiä, joten pääosanesittäjän vaihtuminen nyt on erikoinen juttu.

Juha Veijosen roolityössä ei ole ollut mitään vikaa – Veijosen supisuomalaisuus on sopinut elokuvien hyvin jätkämäiseen ja lunkiin tyyliin sinänsä hyvin.

Vareshan on kummassakin tähänastisessa elokuvaseikkailussaan sitä paitsi lähinnä kummallisten rikostouhujen sivustakatsoja.

Silti täytyy sanoa, etten olisi ollut tämän turkulaisen yksityisetsivän uusista valkokangasseikkailuista kiinnostunut muuten kuin ammatillisessa mielessä. En perustanut tähänastisista elokuvista kovin paljoa, vaikka molemmissa oli muutamia viehättävän kahjoja kohtauksia.

Siksi oli kiinnostava kuulla, että Vareksen saappaisiin astuu Antti Reini. Elokuvat muuttuvat väistämättä.

Reini on karhea ja arvoituksellinen. Veijonen ei ole ainakaan jälkimmäistä.

Heillä on suunnilleen yhtä paljon elokuvatähtikarismaa, mutta se on erilaista. Reini on parhaimmillaan vaarallisen arvaamattoman oloinen. Oikea kovis.

Ero on vähän kuin Roger Moorella ja Daniel Craigilla. (Ainakin jos he olisivat suosikkirooleissaan pubietsiviä, eivät tyylikkäitä salaisia agentteja.)

Tsemppiä Juha Veijoselle. Hän on reijomäkimäisempi Vares. Antti Reinillä on kuitenkin enemmän kansainvälistä potentiaalia.

Se jäi kuitenkin mietityttämään, räjäytelläänkö Vares-romaaneissa useinkin Turun siltoja?