Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Kuinka Ron Howard pilaa fantasiamestari Guillermo del Toron suunnitelmat

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 13.7.2009 08:18

Pan’s Labyrinthin tekijän Guillermo del Toron haaveena on pitkään ollut H.P. Lovecraftin Hulluuden vuorilla-pienoisromaanin filmaaminen.

Tolkienin Hobitista paraikaa elokuvaa tekevää del Toroa on haastateltu uusimpaan Wired-lehteen. Haastattelu ei ole muuten erityinen, mutta sen ohessa on laatikko ohjaajan keskeneräisistä ja tulevista hankkeista.

Yksi niistä on In the Mountains of Madness. Se on ollut jollain asteella suunnitteilla jo pitkään. Del Toro puhui siitä myös haastatellessani häntä Cannesissa 2006. Tuolloin hän oli skeptinen elokuvan toteutumisen suhteen: huomattavan kallis erikoistehosteiden takia, aivan liian synkkä suhteessa budjettiin.

Del Toro myös kertoi, että hänestä toistaiseksi eniten lovecraftilainen elokuva on John Carpenterin The Thing. Kieltämättä.

Wiredin jutussa laukaistiin Lovecraftia arvostaville uutispommi (itse en ollut tästä kuullut): Universal-studioilla kehitteillä oleva del Toron elokuva on vastatuulessa myös siksi, että myös Ron Howard kaavailee Lovecraft-filmatisointia – ja se on etusijalla studiopomojen mielestä.

Ron Howard!?

R’lyeh, we have a problem. Vaikka lässy-Howardin leffan pohjana on Lovecraft-mytologialla leikittelevä uusisarjakuvaromaani eivätkä kirjailijan omat teokset, on tässä sopassa populaarikulttuuriskandaalin ainekset.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Ei hemmetti, jotain rotia sentään. Leffapomojen perseennuolija ja kaikkien äitien toivevävy, lässy Howard.

Niin mukavia kuin kärjistetyt vastakkainasettelut ovatkin, niin en tätä nyt vielä kulttuuriskandaaliksi lähtisi nimeämään: kaksi keskinkertaista ohjaajaa kisaamassa projektista…hohhoijjaa… Toinen osaa takoa rahaa tosissaan, toinen ei (vielä). Eikä Guillermo del Torosta mitään väärinymmärrettyä ja päähänpotkittua taiteilijasielua saa tekemälläkään! Ei toimi Daavid ja Goljat -kärjistys tässä tapauksessa edes hyvällä tahdolla! Helppoa ja vähän kulunutta liioittelua!

Fille, mielestni on skandaali jos visionaari Guillermo Del Toro ei pääse tekemään Lovecraft elokuvaansa siksi että leffastudion rahat menevät RON ”da vinci koodi” HOWARDILLE.