Kuinka Ron Howard pilaa fantasiamestari Guillermo del Toron suunnitelmat

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Pan’s Labyrinthin tekijän Guillermo del Toron haaveena on pitkään ollut H.P. Lovecraftin Hulluuden vuorilla-pienoisromaanin filmaaminen.

Tolkienin Hobitista paraikaa elokuvaa tekevää del Toroa on haastateltu uusimpaan Wired-lehteen. Haastattelu ei ole muuten erityinen, mutta sen ohessa on laatikko ohjaajan keskeneräisistä ja tulevista hankkeista.

Yksi niistä on In the Mountains of Madness. Se on ollut jollain asteella suunnitteilla jo pitkään. Del Toro puhui siitä myös haastatellessani häntä Cannesissa 2006. Tuolloin hän oli skeptinen elokuvan toteutumisen suhteen: huomattavan kallis erikoistehosteiden takia, aivan liian synkkä suhteessa budjettiin.

Del Toro myös kertoi, että hänestä toistaiseksi eniten lovecraftilainen elokuva on John Carpenterin The Thing. Kieltämättä.

Wiredin jutussa laukaistiin Lovecraftia arvostaville uutispommi (itse en ollut tästä kuullut): Universal-studioilla kehitteillä oleva del Toron elokuva on vastatuulessa myös siksi, että myös Ron Howard kaavailee Lovecraft-filmatisointia – ja se on etusijalla studiopomojen mielestä.

Ron Howard!?

R’lyeh, we have a problem. Vaikka lässy-Howardin leffan pohjana on Lovecraft-mytologialla leikittelevä uusisarjakuvaromaani eivätkä kirjailijan omat teokset, on tässä sopassa populaarikulttuuriskandaalin ainekset.