Krista Kosonen amerikkalaiselokuvan Big Significant Things toiseen pääosaan

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Krista Kosonen teki toukokuussa kaikessa hiljaisuudessa elokuvaa Yhdysvalloissa. Hänen osansa suomalaisnaisena Big Significant Things -nimisessä draamassa on elokuvan suurin naisrooli, vahvisti elokuvan osatuottaja Jesse Fryckman. Miespääosassa on Harry Lloyd, muun muassa Game of Thronesista tuttu britti.

STT-jutun voi lukea vaikkapa täältä.

Tuottaja on Andrew D. Corkin, jonka aiemmista pitkistä elokuvista neljä on nähty virallisessa ohjelmassa Sundancessa, eli Yhdysvaltojen merkittävimmillä elokuvafestivaaleilla, ja kolme myös Cannesissa Director’s Fortnight -esityssarjassa. Erinomainen Martha Marcy May Marlene sai myös Suomessa puolivirallisen ensi-illan vuosi sitten.

Vasta 27-vuotias Corkin ja Fryckman aloittivat yhteistyönsä, kun Corkin osatuotti Hulluna Saraan -elokuvan. Corkin ja Fryckman pyörittävät Start to Finnish -projektia, jonka tarkoitus on viedä suomalaislahjakkuuksia Yhdysvaltoihin.

Jo Corkinin profiili iästään huolimatta kokeneena tekijänä nostaa Bryan Reisbergin ohjaaman elokuvan täysin vakavastiotettavaan sarjaan. (Sinne eivät esimerkiksi Irina Björklundin jenkkiroolit yltäneet ennen The Americania, jossa hän tosin vain vilahti.)

Muistetaan silti, että Big Significant Things on indie-tuotanto, ei Hollywood-järkäle. Joka tapauksessa harvinainen suoritus. Pihla Viitala, Samuli Edelmann, nyt Kosonen – ja nimenomaan suomalaisen roolissa, minkä luulisi tässä huonon kansallisen itsetunnon maassa ilahduttavan massoja.

Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @kallekinnunen