Koronadenialistit vastaan Uppo-Nalle

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kulkutautimyönteiset huomasivat, että Kivinokan kesäteatterin Uppo-Nalle -näytelmässä mainitaan rokotus. Siitä alkoi uhkailu ja kiusanteko. Rokotuskohtaus poistettiin lastennäytelmästä jo ennen ensi-iltaa.

Näytelmän rokotuksella ei ollut tekemistä koronan kanssa. (Eihän koronarokotuksia ole lapsille, ei nyt eikä ihan lähitulevaisuudessa.) Vaan mitäpä väliä sillä.

Toiminnalla, joka ylittää ainakin Ilta-Sanomien jutussa kuvaillun mukaan rikoksen rajan, on puututtu taiteen- ja tosiasiallisesti myös sananvapauteen. Väkivallalla uhkaamalla on tavoitettu se, mitä on haluttu, joten into uhkailuun ei taatusti ainakaan vähene.

Parodia on mahdotonta, he tekevät sen itse. Rokottamiset ovat olleet Uppo-Nalle -kaanonia jo 1980-luvulta ja Elina Karjalaisen alkuperäisistä lastenkirjoista alkaen. Rokotukset eivät ole muutenkaan käsittääkseni aivan uusi keksintö. Mitään tällaista ei voi kulkutautimyönteisille todistaa, kun he ovat päättäneet, että tämä Kivinokan kesäteatterin näytelmä on nimenomaan nyt laadittua katalaa propagandaa.

Oliko hyökkäys kesäteatteria kohtaan masinoitu? Sylttytehtaita on varmasti monia ja kiusanteko vaikuttaa enemmän somessa orgaanisesti levinneeltä kuin järjestelmälliseltä. MV-lehti on kirjoittanut aiheesta. Facebookin Koronakapina -ryhmässä meno on erityisen kova.