Kolmasosa ykkösen katsojista – Angry Birds-jatko-osa jäi Leijonakuninkaan varjoon

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Rovion ja Sonyn ensimmäinen Angry Birds -elokuva oli menestys. Suomessa se oli tietysti erityisasemassa. Meillä se sai yhteensä 328 000 katsojaa.

Maailmallakin elokuva menestyi hyvin. Koska se tehtiin Rovion riskirahoilla ja Rovio oli keskeisin tuotantoyhtiö (vaikka animaatio toteutettiin pääasiassa Pohjois-Amerikassa), siitä tuli Sonyn levittämänä väistämättä myös kaikkien aikojen tuottoisin suomalainen elokuva.

Animaatiolle tehtiin jatko-osa ja siinä maksumiehenä oli Deadlinen mukaan ensisijaisesti Sony. Kyseessä ei siis ole enää oikein millään mittarilla ”suomalainen elokuva”, vaikka Roviolle kuuluvat tietenkin rojaltit ja pelifirmalle monella tapaa tärkeä näkyvyyshyöty. Deadlinen mukaan kakkosen budjetti on 65 miljoonaa dollaria, ykkösen oli 73 miljoonaa.

Jatko-osa on nyt tullut useimmilla tärkeillä markkinoilla valkokankaille. Se on saanut selkeästi paremmat arvostelut kuin ensimmäinen (noh, Hesari antoi yhden tähden) – ja se on jopa havaittu parhaat arviot saaneeksi videopeliin perustuvaksi elokuvaksi, koskaan. En voi kommentoida laatua, sillä en ole itse teosta vielä nähnyt.

Mutta, mutta.