Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Kenestä nuori Han Solo? Tähtien sodan sankari saa oman elokuvansa

Blogit Kuvien takaa 8.7.2015 09:27
Kalle Kinnunen
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Uusia Tähtien sota -elokuvia nähdään joulusta alkaen joka vuosi.

Eilen kerrottiin mielenkiintoinen uutinen neljäntenä valmistuvasta leffasta.

Aiemmin epäiltiin, että vuoden 2018 elokuva kertoisi palkkionmetsästäjä Boba Fettistä, mutta nyt selvisi, että siitä tulee Han Solon tarina. Ohjaajiksi on tiettävästi kiinnitetty Lego-elokuvan ja 21 Jump Streetin ohjaajatiimi Phil Lord ja Christopher Miller.

The Hollywood Reporterin mukaan ensi-ilta on tuon vuoden toukokuussa.

Tekeillä on siis uusi trilogia, joka alkaa The Force Awakens -elokuvasta tämän vuoden joulukuussa, sekä näitä joka toinen vuosi valmistuvia ”anthology”-elokuvia. Niistä ensimmäinen valmistuu 2016 ja kertoo, miten kapinalliset varastivat Kuolemantähden piirustukset.

Minusta kaikki tämä kuulostaa mukavalta. Vuosina 1999-2005 valmistunut, niin sanottu prequel -trilogia on kirjoissani ihan skeida. The Force Awakensin teaser-trailerin ja tekeillä olevista elokuvista tihkuneiden ennakkotietojen perusteella nyt mennään hyvään suuntaan. Elokuvia tekevät innostuneet kirjoittajat ja ohjaajat, tuskin pelkästään rahasta. Vuorovuosina ja eri tiimeillä tekeminen varmistaa, ettei homma ainakaan kiireeseen kaadu.

Toisaalta nyt kajotaan aika perustavanlaatuisiin popkulttuuriteoksiin.

On tietenkin vähän hankala hahmottaa, kuka voisi edes periaatteessa täyttää Harrison Fordin saappaat Han Solona. Toki nuori Solo on varmaankin vähemmän kyyninen kuin Tähtien sodassa nähty, mutta silti. Kenellä olisi sopivaa karismaa, röyhkeyttä ja arvoituksellisuutta? Ei se nyt ainakaan Jonah Hill ole. Eikä varmaan Chris Pratt, josta on kaavailtu uutta Indiana Jonesia.

Tällaista siis joulukuussa: Tähtien sota Episodi VII – The Force Awakens.