Katsojat antoivat Jennifer Lawrencelle ja Darren Aronofskylle arvosanaksi hylätyn

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Yhdysvalloissa elokuvayleisöille tehdään viikoittain exit poll -kyselyä, jossa annetaan kullekin suuren profiilin ensi-iltaleffalle kouluarvosanat. Luokittelun nimi on Cinemascore.

Parhaat arvosanat eivät korreloi menestyksen kanssa, mutta huonot kyllä korreloivat kompuroimisen kanssa: ilman yleisön hyväksyntää ei saavuteta, noh, sitä suurta yleisöä.

Arvosana A eli meikäläisittäin kymppi on varsin yleinen. Osasyynä on toki se, että ihmiset menevät katsomaan sen tyyppisiä elokuvia, joita tahtovat nähdä, ja Cinemascore vastaa ensisijaisesti kysymykseen, saivatko katsojat mitä halusivat. Tästä syystä pudotus B:hen on jo roima. B tarkoittaa, että katsojat eivät olleet oikein tyytyväisiä.

B- on jo paha nakki, lähellä kaupallista kuolemansuudelmaa. Arvosana C on kuin keskisormen näyttö leffalle, D tarkoittaa lipusta maksaneen yleisön tunteneen olonsa aivan petetyksi.

Darren Aronofskyn uusi mother! sai hyvin harvinaisen arvosanan. Sille pamahti F eli nelonen – siis ”hylätty”. Katsojat todella, siis todella vihasivat sitä.