Juoppohullun päiväkirja elokuvaksi - mikä on kohdeyleisö?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Juha Vuorisen suosittu juoppohulluaihe siirtyy valkokankaalle. Elokuva valmistuu talvella 2012-2013, kertoo aamuinen tiedote.

Juoppohullun päiväkirjat ja koko Vuorisen kirjailijanura on erikoinen ilmiö. Kirjojahan on mahdoton lukea. Niiden halvan irvokkuuden rinnalla Reijo Mäki näyttää Matti Klingeltä.

”Kirjoihin painettu: Luonnontuote – 100%:sti täyttä paskaa -laatusertifikaatti pitää yli-innokkaat kriitikot loitolla. Vuorinen on kuin vankilan saippua, jota ei kannata kumartua poimimaan, koska hän joka tapauksessa luiskahtaa jokaisesta auktoriteettisesta otteesta”, luonnehtii kirjailija itse teoksiaan ja itseään kotisivuillaan.

Tästä huolimatta Vuorinen ylitti miljoonan myydyn kirjan rajan jo kolme vuotta sitten, joten hän lienee euromonimiljonääri.

Elokuvallista versiota ”täydestä paskasta” on puuhattu jo pitkään, ja nyt mennään tuotantoon. Pääosan esittäjä julkistetaan ensi viikolla. Elokuvan ohjaa Lauri Maijala, 24, joka on jo sovittanut ”Juoppiksen” Turun Linnateatteriin, jossa näytelmä on Dictator Filmsin (kyllä, bisnesmiehenä Vuorinen tuottaa elokuvan itse yhdessä Aleksi Bardyn kanssa) tiedotteen mukaan esitetty yli sata kertaa loppuunmyydyille katsomoille.

Arvostan kirjailijan menestystä ihan vilpittömästi. Minulla ei ole mitään Vuorisen tyyliä vastaan, kunhan hänen fanejaan ei tarvitse kohdata. Siksi en menisi katsomaan Juoppohullu-leffaa siitä maksavan yleisön pariin, vaikka itse ”täysi paska” tietysti kiinnostaakin valkokankaalle levitettynä. Välillä on hyvä olla kriitikko.