JP Valkeapään elokuva valittiin Cannesiin – esityssarjan ensimmäinen suomalainen 25 vuoteen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tästä saattaa tulla perinne: Cannesiin pääsevät suomalaiset pitkät elokuvat, joilla on erikoisimmat nimet.

Maailman arvostetuimmassa elokuvatapahtumassa eli Cannesin elokuvajuhlilla nähdään toukokuussa Jukka-Pekka Valkeapään uusi elokuva. Pääosissa ovat Krista Kosonen ja Pekka Strang.

Elokuvan nimi on Koirat eivät käytä housuja eli Dogs Don’t Wear Pants. En tiedä tarinasta paljoa. ”Juha löytää yhteyden kuolleeseen vaimoonsa. Ikävä kyllä elävien maailma on häiritsevästi tiellä”, lukee juonitiivistelmäkohdassa Suomen elokuvasäätiön sivulla.

Esityssarjana on Director’s Fortnight. Ehkä kaupallisin teos sarjassa on Babak Anvarin ohjaama The Wounds, jonka pääosissa ovat Armie Hammer ja Dakota Johnson. Muita esityssarjan elokuvia ovat Rebecca Zlotowskin An Easy Girl, Takashi Miiken First Love, Lav Diazin The Halt ja Robert Eggersin The Lighthouse, jossa näyttelevät Robert Pattinson ja Willem Dafoe.

Täytyy sanoa että seura Director’s Fortnightissa on todella kovatasoista. Diaz on voittanut Venetsian Kultaisen leijonan ja Eggers tunnetaan kauhuhitistä The Witch. Ruotsistakin mukana on yksi eniten odottamistani pohjoismaisista elokuvista, Levan Akinin And Then We Danced.