Johnny Depp: kriitikot syypäitä The Lone Rangerin floppaamiseen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kirjoitin viime viikolla Johnny Deppin taiteellisesta alamäestä. Laatuelokuvat kepeimpiin Hollywood-viihdeleffoihin vaihtanut Depp syyttää nyt elokuvakriitikoita siitä, että The Lone Ranger oli tänä kesänä kaupallisesti(kin) pannukakku.

Viime Depp-bloggaukseni tässä: Kerran hän oli tärkeä näyttelijä, nyt hän on jatko-osia tehtaileva tähti.

”Kritiikit kirjoitettiin kun kerrottiin, että me teemme tämän elokuvan”, Depp narisee nyt videohaastattelussa ja tarkentaa sitten ajankohtaa.

”Seitsemän-kahdeksan kuukautta ennen kuin elokuva tuli ensi-iltaan.”

Tähti siis sanoo, että kriitikot päättivät etukäteen Jerry Bruckheimerin tuottaman Depp-elokuvan olevan huono (kuten Pirates of the Caribbean -jatko-osat olivatkin). Muutkin tekijät antavat samanlaisia lausuntoja Yahoon koosteessa.

Depp itse kehuu elokuvaa esimerkiksi indie-henkiseksi ja heti perään kehuu sen actionia ja tehosteita.

Hauskasti juuri viikonloppuna John Pattersonanalysoi The Lone Rangeria kolumnissaan The Guardian-lehdessä. Patterson ruoti elokuvan lainoja ja totesi, että se kopioi paitsi Huuliharppukostajaa ja Etsijöitä, myös Deppin omaa ja paljon parempaa Dead Mania repliikkejä myöten.

Jim Jarmuschin ohjaamaa Dead Mania kriitikot rakastivat, eikä se varsinaisesti menestynyt. Pirates-jatkot haukuttiin, ja ne tuottivat miljardeja. Onkohan Johnnyn logiikassa korjaamista?

Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @kallekinnunen