Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Johnny Depp ei itsekään jaksa katsoa Pirates of the Caribbean -elokuviaan

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 6.5.2011 16:01

Uudessa Entertainment Weekly-lehdessä merirosvoseikkailujen tähti Johnny Depp myöntää, ettei ole kokenut tarpeelliseksi katsoa elokuvia, jotka tekivät hänestä superrikkaan.

EW:n jutusta on lainauksia lehden nettisivuilla: Depp-haastattelu.

”To be perfectly honest, I didn’t see them,” says the star. ”I did see the first one. I have not seen the second one or the third one.”

Pitkän uran jälkeen nimenomaan Piratesit tekivät Deppistä ison tähden ja Hollywoodin mahdollisesti parhaiten palkatun näyttelijän. Vaikka hän on esimerkiksi Suomessa ollut aina melko suosittu, Hollywoodin tutkalla Depp oli pitkään kakkosketjua, ei tosiaan mikään varma kassamagneetti.

Pirates-sarjan kolme ensimmäistä osaa ovat olleet rahasampoja. Neljä vuotta sitten se kolmas tuotti maailmanlaajuisesti palttiarallaa miljardi dollaria.

Neljäs tulee ensi-iltaan puolentoista viikon kuluttua. Kakkonen oli huono ja kolmonen niin tylsä. Olin kiitollinen, etten joutunut kirjoittamaan siitä, eli sain kävellä näytöksestä kaikessa rauhassa kesken ulos. Nelonen kiinnostaa aika vähän. Jaksaakohan Depp itse katsoa sitä? (Juu, jutussa mainitaan, että Depp harvemmin katsoo omia elokuviaan. Silti. Luulisi että miestä kiinnostaa, mikä nosti hänet megaluokkaan.)

Kiitos vinkistä Ilja Rautsille.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Deppillä on hyvä maku! Ykkönen oli hieno seikkailufilmi, muut osat täyttä potaskaa, jossa efektit söivät tarinan.

Muistaakseni kakkososa miellytti ainakin minua mutta kolmosesta en edes muista enää mitään eli ei voinut olla kovin mielenkiintoinen.

Syökö leipuri aina tekemäänsä leipää ?
Onko kaikilla Nokian duunareilla Nokian kännykkä taskussa ?

Näyttelijä sattuu työkseen elokuvia tekemään, ei se sitä tarkoita että lopputuote pitää katsoa.

Niin, MIchael Caine tokaisi aikoinaan Tappajahai nelosesta näin: ”I have never seen it [the film], but by all accounts it is terrible. However, I have seen the house that it built, and it is terrific!”

Aivan samaa mieltä Johnnyn kanssa. Uskomattoman tylsiä leffoja. Tämä harmittaa kovasti sillä näillä resursseilla olisi voitu saada aikaan myös upeita leffoja. Valitettavasti taas kerran käsikirjoitukset ovat todellista tuubaa. Jos leffoihin laitetaan rekkakaupalla rahaa, miksei sitä voida laittaa vähän enemmän myös kässäriin ja tarinaan? Tämä valitettavasti koskee monia muitakin Hollywoodleffoja.

Natalie Portman EI varmasti näyttele seuraavassa Thorissa, jos sellainen tehdään. Eikä Kostajissa. Niin surkea Thor oli. Tuskin siitä roolista silti stigmaa jää. Seuraavaksi taas laatua, toivottavasti.

Antero 676: ”Syökö leipuri aina tekemäänsä leipää ? Onko kaikilla Nokian duunareilla Nokian kännykkä taskussa ? Näyttelijä sattuu työkseen elokuvia tekemään, ei se sitä tarkoita että lopputuote pitää katsoa.”

Fair enough. En syytä Deppiä siitä, ettei hän näitä tekeleitä ole katsonut – mutta luulisi kaveria kiinnostavan, millaisin eväin hän nousi 4 miljoonaa taalaa per leffa -sarjasta 25 miljoonaa taalaa per leffa -kuninkuusluokkaan.

Tai ehkä siinä vaiheessa nimenomaan ei enää kiinnosta.

Onhan näitä näyttelijöitä jotka eivät omia leffojaan katsele. Nyt kun on massit taskussa voi ruveta tekemään niitä oikeita elokuvia, ei tartte stressata kun on loppuelämä turvattu.

Skitso… Johnny Deppin ura ei kyllä viittaa tuohon. Hän on jo tehnyt niitä ”oikeita” elokuvia ennen piraatteja. Ja vielä varsin kunnianhimoisella skaalalla.

Luulen, että piraattien tekeminen on vain yksinkertaisesti hauskaa. Hänelle varmasti tarjotaan muitakin 25 miljoonan dollarin elokuvarooleja nyt.

Kaarellaan: Tiedänhän minä kuinka loistavia leffoja Depp on tehnyt, löytyy niitä minunkin leffakokoelmista. Mutta nythän Deppin ei varsinkaan tarvitse miettiä rahaa yhtään vaan voi tehdä vaikka loppuelämänsä ihan mitä lystää välittämättä rahasta tuon taivaallista.

Skitso: ”Mutta nythän Deppin ei varsinkaan tarvitse miettiä rahaa yhtään vaan voi tehdä vaikka loppuelämänsä ihan mitä lystää välittämättä rahasta tuon taivaallista.”

…avasi uuden sivun elämässään tekemällä alkuperäisen Pirates-sopimuksen päätyttyä vielä Pirates nelosen ja vitonenkin on putkessa. En kritisoi, totean vain.

Paitsi, että ainakin joissain Parnassus-haastatteluissa Terry Gilliam valitteli millainen sirkus post Pirates aikana pyörii Deppin ympärillä. Gilliam on ohjannut Johnnya aikoinaan, mutta agentit eivät vastaa puheluihin, asuntoon ei päästetä sisälle jne. yms. En yhtään ihmettelisi jos Depp ei tekisi enää yhtään hyvää elokuvaa. Tai edes yhtä kiinnostavia, joita hän teki useita 90-luvulla. Tuskin hänen silloinkaan tarvitsi ajatella rahaa. Tai jos olisi ajatellut, niin olisi ottanut varmasti erilaisia rooleja.

”…avasi uuden sivun elämässään tekemällä alkuperäisen Pirates-sopimuksen päätyttyä vielä Pirates nelosen ja vitonenkin on putkessa. En kritisoi, totean vain.”

Meinaakohan se sitten tehdä loppuelämän tätä Pirates roskaa, on tainnut rahanhimo iskeä.

Kukapa ei haluaisi näytellä pöhnäistä piraattia isosta rahasta!

IMDb:stä katsoin, Hugo Cabret vaikuttaa mielenkiintoiselta, Thin Manin uusversio ei, eikä varsinkaan 21 Jump St, se olisi muutenkin outo paluu.

Ehkä suosikkinäyttelijälläni (elävistä) on oikeasti heikompi kausi menossa?

Tod.näk. Gilliam tai Burton saavat hänet kuitenkin langan päähän, jos oikein haluavat.

(Hitto kun tämä saitti on kankea kännykällä, ainakin Nokialla.)

Depp on jo kommentoinut, ettei ole katsonut – edes voinut katsoa – neljättä osaa, koska kuulemma hänen näössään on jotain vikaa. Hänelle ei 3D-leffoista tule haluttua efektiä, pikemminkin mahdollisesti jopa päänsärkyä.

Depp myös väitti/väittää, että ”rahalle ei ole hänelle mitään merkitystä, pari sataa taalaa riittäisi, vain että saisi maksettua katon päänsä päällä”. Miehen ”standarditaksa” leffassa näyttelemisestä on kuitenkin noin kaksikymmentä miljoonaa taalaa per elokuva, ja tämän Pirates 4:n kohdalla se historiallinen, ja täysin käsittämätön, $75 miljoonaa yhdestä elokuvasta (!).

Että uskoo sitten ken tahtoo.

Itse olen tainnut nähdä ensimmäisestä joitakin pätkiä, kun tuttava laittoi kutsuilla blu-ray:n pyörimään. Tylsältä se minusta vaikutti. Kolmonen kiinnostaisi Chow Yun-Fatin takia.

Oli miten oli, niin Keira Knightley on on maailman seksikkäin ja haluttavin nainen! Noh, meneehän tuo Penelope Crutzkin! Näin poikamiehelle! On se vaan kumma kun en onnistu täältä netistä katsomaan Pirates of the Caribiania! Neuvokaa hyvät kanssa veljet ja ennen kaikeea sisaret!

Näitä luetaan juuri nyt