Joaquin Phoenixin tempaukset herättävät kiukkua

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Palkittu näyttelijä Joaquin Phoenix tavoittelee rap-artistin uraa. Nyt ohjaajaystävä James Grayllakin alkaa jo keittää.

Kirjoitin blogissa muutama kuukausi sitten Phoenixin omituisista puuhista ja omasta tapaamisestani kummallisesti käyttäytyvän tähden kanssa.

Lahjakas ohjaaja James Gray latasi viime viikolla täyslaidallisen Times-lehdessä. Hän sanoo, että Phoenix on pimahtanut ja nolaa itsensä.

Gray on ohjannut Phoenixia kolmessa neljästä elokuvastaan. He ovat olleet ystäviä. Kuten jutusta käy ilmi, syy kiukustumiseen on Phoenixin käyttäytyminen David Letterman Show’ssa silloin, kun hänen piti puhua ensi-iltaan tulleesta Two Lovers -elokuvasta.

YouTube-videosta näkyy, miten Phoenix tekee itsestään pellen. (Video on todellinen hitti, se on katsottu YouTubesta jo miljoonia kertoja.) Rap-urakaan ei näytä urkenevan, paljastaa toinen suosittu YouTube-video. Velipuolikuuta lainaten: hirveetä kattoo.

Moisesta sekoilusta oli tietenkin vain haittaa Grayn fiksulle draamaelokuvalle.

Phoenix on Yhdysvaltojen parhaita nuoria näyttelijöitä, mutta on toki hänen oma asiansa, jos naurettavat räppäämisyritelmät inspiroivat enemmän kuin elokuvanteko. Ikävintä on, että vaikka Two Lovers on oikein hyvä elokuva, ei se ole löytänyt yleisöään Yhdysvalloissa. Sen saapuminen Suomessa valkokankaalle on nyt epävarmaa.

Onneksi Graylla menee muuten hyvin: Timesin jutussa mainitut projektit Brad Pittin ja Martin Scorsesen kanssa kuulostavat hyviltä, etenkin elokuva jossa Pitt näyttelisi Indiana Jonesin tosimaailman esikuvaa eversti Percy Fawcettia.