James Cameron esittelee Avatar-elokuvaa pala palalta

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Uudessa Vanity Fair-lehdessä kerrottiin viimeisin arvio James Cameronin Avatar -tieteiselokuvan budjetista: 450 miljoonaa dollaria.

En tiedä mistä luku oli repäisty, sillä vielä kuukausi sitten Varietyssakin arvioitiin budjetin olevan ”vain” jossain hieman 200 miljoonan taalan yläpuolella. Siis samoissa lukemissa kuin Cameronin edellinen pitkä fiktio, kaikkien aikojen menestynein elokuva Titanic.

Tosin saman lehden bloggaaja Anne Thompson kertoi jo vuosi sitten, että summa on 300 miljoonan pintaan.

Oli miten oli, kyse on sellaisesta summasta, että markkinoinninkin täytyy olla poikkeuksellista.

Avatar ensiesittäytyi yleisölle internetissä teaser-trailerina muutama päivä sitten. Tänään eri puolilla maailmaa, myös Helsingissä, esitetään 15 minuutin pätkä Avataria. Sen on määrä tehdä selväksi, kuinka käänteentekevää elokuvan tekniikka ja kolmiulotteinen kuvasto on.

En muista, että mistään elokuvasta olisi tällaista näytepätkää esitetty tilaisuudessa, jonne tarvitsee oikein lipun (ilmainen, mutta haettava etukäteen). Jotkut ovat näitä lippuja koettaneet nettihuutokaupoissakin myydä, mutta ainakaan Suomessa ei kauppa ole käynyt.

Se teaser-traileri eri tasoissa liikkuvine objekteineen kertoo oikeastaan vain sen, että 3D-syvyysvaikutelmaan on satsattu. Vaikutelma on kaksiulotteisena ruudulta katsottuna jotenkin tietokonepelimäinen.

Ensi-iltaa saadaan odottaa jouluun.