James Bond vastaan Ilta-Sanomat

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Ilta-Sanomissa ollaan kai niin tohkeissaan uudesta 007-seikkailusta, että aiheesta ei voi kirjoittaa järjellistä tekstiä. Lehdessä oli viime tiistaina aukeaman juttu, jossa kerrottiin Quantum of Solacen brittilehdissä saamista arvioista. Sitä lukiessa sai nauraa ääneen, eikä syy ollut Bondissa.

James Bond Quantum of Solace Daniel Graig

Toimittaja Hanna Vesala referoi eri lehtien juttuja. Daily Mirrorin Quantum of Solace -arvostelussa kerrottiin Vesalan mukaan, että elokuvassa ”on jopa koirien ilmataistelu”. Häh?
Iso-Britanniassa asuva Vesala ei kai tiedä, että englannin kielen ilmaisu aerial dogfight tarkoittaa ilmataistelua. Koirien kanssa ei tällä ilmaisulla ole mitään tekemistä.

Ihan oikeasti, ajatteliko Vesala että elokuvassa olisi kohtaus, jossa lentävät koirat ottavat yhteen? Miten? Konekiväärein? Puremalla toisiaan?

Ja viereisellä sivulla toimittaja Vesa Mäkinen referoi Daily Express -lehteä. ”James Bondin luoja Ian Fleming sanoo nyt, että jos hän olisi saanut valita Bondin esittäjän, Sean Connerya ei olisi valittu rooliin”, kirjoittaa Mäkinen.

Ai sellaista kirjailja Fleming sanoo nyt?

Ian Fleming kuoli sydänkohtaukseen vuonna 1964.

Näen Bondin keskiviikkona ensimmäisessä Suomen lehdistönäytöksessä ja kirjoitan siitä lyhyen arvion torstaiksi. Odotan innolla koirien ilmataistelua ja ehkä Ian Flemingkin on paikalla näytöksessä, mutta luulen että petyn.

Kaikki Kuvien takaa -blogin merkinnät löydät täältä