Ja Oscar-voittajat ovat...

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Oscar-gaala on sunnuntaina. Arvauksia voi tehdä, mutta todennäköisimmät voittajat löytyvät internetin kansainvälisten vedonlyöntifirmojen sivuilta.

Seuraavat kertoimet ovat Unibetin verkkosivuilta, koska se tuli Googlella ensimmäisenä vastaan ja tarjosi tasaisimpia lukuja. Nopean vertailun perusteella muillakin vastaavilla firmoilla kerroinuvut ovat lähes prikulleen samat.

Mainittakoon, että vedonlyöminen ulkomaisten firmojen kanssa on laillisesti harmaalla alueella ja keräsin nämä tiedot vain elokuvien Oscar-menestykseen kohdistuvasta mielenkiinnostani. Viime hetken kertoimet kun ovat lähes poikkeuksetta osoittaneet Oscar-voittajat.

Varmaksi voi jo sanoa, että edesmennyt Heath Ledger saa parhaan miessivuosan palkinnon. Vedonlyöntikertoimeksi tarjotaan jopa 1,01:tä.

Vahvat pääosasuosikit ovat Mickey Rourke ja Kate Winslet. Kummallakin kerroin on 1,50.
Miehistä kohtuullisen vahvoilla on myös Sean Penn (2,80), naisista kakkosella Meryl Streepillä (4,50) on kovasti kirimistä. Streep saa ehdokkuuden melkein joka vuosi, mutta hänen viimeisimmästä voitostaan on neljännesvuosisata.

Naissivuosasta suosikki on Penelope Cruz, 1,55.

Parhaassa ohjauksessa ja elokuvassa kärjessä on Danny Boylen Slummien miljonääri, kertoimilla 1,10 ja 1,15. Ei siinä kai muutenkaan ollut epäilemistä, sillä elokuva voitti tammikuun alussa molemmissa kategorioissa Critics’ Choice -palkinnon, joka on viimeisen yhdeksän vuoden ajan ennakoinut kummankin kategorian voittajat.

Unibetillä ei ole parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriaa, mutta Ladbrokesilla on, ja Waltz for Bashir johtaa kertoimella 1,33.

Eiköhän peli ole siis päivänselvä.

Centrebetillä lisäväriä tuo kategoria siitä, mikä elokuva saa eniten palkintoja. Sitäkin johtaa Slummien miljonääri, kerroin on 1,38. Tämä on melkein jännittävää, sillä elokuvalla on vain 10 ehdokkuutta, kun Benjamin Buttonilla on 13.

Buttonille jäänee siis lähinnä palkintoja niinsanotuista teknisistä kategorioista. Hyvä.

Anteeksi jos pilasin jonkun jännityksen.

Lue lisää Oscareista.