Anthony Hopkins-draama Isä syrjäytti katsojatilastossa Luokkakokouksen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa oli Isä. Se syrjäytti ykkössijalta Luokkakokous 3:n.

Siinä ei ole sinänsä mitään tavatonta, että joku elokuva ei ole enää ykkönen. Luokkis kolmosella oli jo takanaan neljä kokonaista esitysviikkoa ja vähän päälle (ensi-ilta oli keskiviikkona, ei perjantaina).

Epätavallista on se, että kolmatta viikkoaan aloittanut Isä, pääosissa Anthony Hopkins ja Olivia Colman, on nostanut katsojalukujaan ja vetää nyt hyvin tasaisesti, vastavirtaan. Rajoitukset pääkaupunkiseudulla eivät käytännössä ole yleisön kannalta muuttuneet, joten syy ei ole siinä.

Keskeinen syy on, että tästä elokuvasta pidetään ja puhutaan. Hyvin harvalle elokuvalle ylipäänsä käy niin, että katsojamäärä nousee toisella viikolla, mutta Isä teki tämän tempun, ja piti nyt toisena viikonloppunaan pintansa paremmin kuin mikään muu elokuva Suomen laskusuuntaisessa top kympissä.

Tietysti Florian Zellerin ohjaama, alunperin ranskankieliseen näytelmään perustuva muistisairausdraama, pääosissa loisteliaat ja profiileiltaan mitä arvokkaimmat Hopkins ja Colman, on tietylle yleisölle kutakuinkin täydellinen teos, etenkin kun se on vielä hyvä.