Iron Sky 2: mitä jos joukkorahoitus ei vedäkään?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Iron Skyn jatko-osa The Coming Race on tekeillä. Päivän Iltalehdessä budjetiksi kerrottiin peräti 15 miljoonaa dollaria – puolet enemmän kuin ensimmäisen elokuvan hinta. Kaikki kuitenkin tuntuu olevan faneista kiinni.

Kummallista on se, että tulevan elokuvan esituotantokin on tarkoitus joukkorahoittaa. Pitäisi saada 150 000 dollaria, jotta ideointi lähtee kunnolla käyntiin.

Ensimmäinen Iron Sky esituotettiin normaalikeinoin. Joukkorahoituksella kerättiin kymmenisen prosenttia varsinaisesta budjetista.

En ole joukkorahoituksen asiantuntija, mutta rehellisesti sanottuna tämänkertainen kuvio ei vaikuta aivan vakuuttavalta.

Nyt syntyy vaikutelma, että tekijät tai perinteiset rahoittajat eivät usko operaatioon niin, että ryhtyisivät hommiin ennen kuin fanikunta osoittaa rahoillaan kuuliaisuutta. Vasta rahojen saapuessa ryhdytään kirjoittamaan. Kuvauksien taas on kerrottu alkavan aikaisintaan 2015.

Niin tai näin, faneilla on nyt tosiaan ainutlaatuinen mahdollisuus päättää, lähteekö koko homma rullaamaan.

Ilmeisesti kiinnostus on ollut odotettua heikompaa: Indiegogo-joukkorahoitusalustalla tapahtuvalle operaatiolle piti saada kymmenen päivää lisäaikaa. Neljännes puuttuu yhä.

Toivottavasti ei käy niin, että jos fyffeä ei ole enempää kasassa määräaikaan 10.7. mennessä, kässäri laaditaan vain noin 75 prosentin teholla. Vaikka loogistahan se olisi: faneille tuotetta ansionsa mukaan.

Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @kallekinnunen