Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Huuhaan ja hihhulismin juhlaa: uusi Zeitgeist-jatko-osa saa ensi-iltansa

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 13.1.2011 06:01

Elämme vaikeita aikoja: on pankkikriisejä, valtioiden velkaantumista, talouden heilahtelua. Ota näistä nyt selvää! Monimutkaisiin asioihin perehtymistä helpompaa on innostua salaliitto- ja taikuusteorioista. Yksi suosituimmista on nyt nimeltään Zeitgeist. Lähipäivinä sitä saa elokuvateatterien täydeltä ympäri Suomen.

Uusi Zeitgeist: Moving Forward on jatkoa vuonna 2007 valmistuneelle Zeitgeistille, netissä levitetylle ja dokumentiksi kutsutulle elokuvalle, josta tuli ilmiö. (Linkin takana New York Timesin juttu viime keväältä.)

Alkuperäisessä elokuvassa tarjotaan aika huima maailmanselitys, jossa kaikenlaiset uskonnolliset teoriat, itse keksityt jutut ja suoranaiset harhat esitetään nykymaailman talous- ja hallintorakenteiden syiksi. Tai jotain sinnepäin. Korrelaatiot riippunevat siitä, kuinka paljon pilveä katsoja on polttanut.

Elokuvan voi katsoa useimmissa nettivideopalveluissa, ja sitten voi lukea vaikka täältä, kuinka tauotonta roskaa se on. Siinä syyskuun 11. päivää kutsutaan myytiksi, Yhdysvaltojen verotus osoitetaan perustuslain vastaiseksi, ikivanhojen uskontojen välille vedetään yhtäläisyyksiä jopa nimien englanninkielisten, sattumalta lievästi samankaltaisten kirjoitusasujen perusteella ja Jeesus arvioidaan auringonjumalaksi. Hitler-kortti heiluu isossa kaaressa. Näin perustellaan rahattomaan yhteiskuntaan siirtymisen kiireellisyyttä. Epätarkkuudet ovat tällaisille dokumentaristeille kultaa, samoin oivallus, että jättämällä tarinoista ja toisten teorioista tärkeitä yksityiskohtia pois voidaan ne kaikki näppärästi sovittaa omaan visioon, vaikka se olisi kuinka pähkähullu.

Lopputulos on lähempänä psykoosia kuin tyhmyyttä: ne kaikki ovat meitä vastaan, mutta voimme käden käänteessä saavuttaa utopiamme. (Vaikka tavoitteet ovat yleviä, maailman kuuluisin Zeitgeist-fani lienee nyt joukkomurhaaja Jared Loughner, joka ystävänsä mukaan muovasi maailmankuvansa sen pohjalta. Tästä tiedosta en silti lähtisi vielä pelotteluyleistyksiä tekemään. Surullista kuitenkin.)

Zeitgeist-uskovaiset ovat niin ahkeria, että Moving Forwardista on järjestetty näytöksiä useisiin eri kaupunkeihin Suomessa. Normaalissa kaupallisessa levityksessä sitä ei siis nähdä, vaan pistoesityksissä. Elokuvateattereita saa vuokrata, jos rahaa on. Esimakua saa trailerista.

Oletko huomannut, että on työttömyyttä? Ja että lääketehtaat toimivat voittoa tavoitellen? ”Rahatalous ei luovuta, ennen kuin se on tappanut viimeisenkin ihmisen.” Tällaisia oivalluksia Zeitgeist näköjään taas tarjoaa. Vastauksena on jonkin sortin sosialistinen vallankumous, tai ainakin sopeutumattomuus. Olisin varmasti ollut innoissani 13-vuotiaana, mutta salaa, vähän kuin jostain yliluonnollisista tarinoista, joihin ei lapsenakaan ihan päivänvalossa kehdannut uskoa. Tiedättehän, kummituksia ja kirouksia ei ole olemassa, vaikka niistäkin on tehty dokumenttielokuvia. Tai ”dokumenttielokuvia”.

Zeitgeist: Moving Forward -aikataulut täällä.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

”zeitgeist-sakki on huuhaaseen hurahtaneita tolloja, jonka voi helposti todeta lukemalla tätä keskustelua.”

Näytä mulle se kommentti missä tämä huuhaa ilmenee? Taitaa olla paremminkin niin, että nämä anti-zeitgeist tyypit kritisoi asioita niihin tutustumatta, omien ennakkoluulojensa pohjalta. En kuulu mihinkään liikkeeseen, mutta arvostan sitä jos kritiikki on perusteltua eikä fiilispohjaista naamalle piereskelyä.

Huh huh. Olen jo parisen vuotta pohtinut, miten pelottavaa on, kun olemme näköjään laskeutumassa takaisin keskiaikaiseen pimeyteen, jossa kaikenlaiset kammottavuudet vaeltavat ikkunaräppänän takana ja ihmiset uskovat noituuteen ja ties millaisiin hihhuhihommiin. Tämänkin ketjun raivopäiset ad hominem -hyökkäykset Kinnusta kohtaan todistavat tämän todeksi.

Toivottavasti emme ole menossa takaisin Salemiin ja noitarovioihin, vaan jossain vaiheessa suunta vaihtuu takaisin järjen ja tieteen voittoon.

Huh huh. Järjen ja tieteen voittoa kaivataan, ja silti jatketaan argumentteja fiilispohjalta, ilman tietämystä asiasta josta edes keskustellaan. Ad hominemia on lähinnä nuo Kinnuskan luonnehdinnat ”hihhuli”, ”pilvenpolttaja” jne.

Ironista myös tuossa eya:n kommentissa, että tämän uusi Zeitgeist elokuva nimenomaan peräänkuuluttaa tieteellisesti ja rationaalisesti järjestettyä yhteiskuntaa. Mitään Kinnusen mainostamia 9/11-salaliittoteorioita tai muuta huuhaata siinä ei ole.

Otetaanpa lainaus Kinnusen tekstistä:

””Rahatalous ei luovuta, ennen kuin se on tappanut viimeisenkin ihmisen.” Tällaisia oivalluksia Zeitgeist näköjään taas tarjoaa. ”

Trailerista poimitaan lause ja tehdään siitä omia tulkintoja. Tuo trailerissa mainittu kärjistetty lause liittyy ko. elokuvan esittämään kulutusyhteiskunnan kritiikkiin. Kapitalistisen talousjärjestelmän sisäsyntyisen logiikan mukaisesti voitontavoittelu ja kulutuksen kiihtyminen tuo meille kylkiäisenään ekologinen katastrofin joka uhkaa tappaa elämän planeetaltamme. Kerro mulle missä se huuhaa tässä on? Vai oletko niitä huuhaa-oikeistolaisia joiden mielestä ilmastonmuutos ja ylipäätän ympäristöongelmat on liioiteltuja, että talouden koheneminen ja kulutuksen kiihtyminen jotenkin maagisesti ratkaisee kaikki ympäristö-, väestö- ynnä muut ongelmat?

Kyllä nimenomaan ad hominemia on nämä epämääräiset puheet huuhaasta ja hihhuleista ja pilvenpolttelijoista joita täällä heitellään, ilman että tiedetään edes mistä puhutaan.

Asiat maailmassa ovat monimutkaisia.

Huvittaisi tietää zeitgeist-elokuvien maailmankuvaan uskovista ihmisistä, että miettivätkö he ikinä iltaisin ennen silmiensä ummistamista, että ovatkohan asiat nyt kuitenkaan niin kuin näissä elokuvissa esitetään?

Tietynlainen absolutismi, eli tämä on NYT se juttu, zeitgeist-liikkeessä jossain määrin henk.koht. häiritsee, enkä voi sitä sen takia ottaa vakavasti. Elokuvien asiavirheiden lisäksi. Siitä olen samaa mieltä että maailman menoa olisi syytä muuttaa, jotta olisi mukavampaa.

Asioihin pitää suhtautua kriittisesti, mutta ehdottomuus ei ketään kehitä. Ts. kriittisyys on hyvästä, mutta ennen kaikkea asioita kohtaan mihin itse kukin uskoo. Tiedä että et tiedä.

En ole Zeitgeist-liikkeen kannattaja erityisemmin, katsoin nyt vaan tämän uuden elokuvan ja siinä oli ainakin kyllä paljon kiinnostavampaa ja perusteellisempaa nykymeiningin kritiikkiä kuin esim. Michael Mooren palkituissa ja populistisissa hannukarpomaisissa dokkareissa. Esim. jos katsoo Mooren uusimman Capitalism: A Love Story ja tämän Zeitgeist: Moving Forward elokuvan rinnakkain, niin samoista asioista niissä puhutaan periaatteessa, mutta Zeitgeist-leffa menee kritiikissään paljon pidemmälle ja syvemmälle.

Tervettä kriittisyyttä täytyy olla myös siinä, että osaa nähdä ansioita tuollaisissakin elokuvissa joihin joillekin liittyy jotain mielikuvia jostain dogmatismista ja hihhuloinnista. Eli ei kannata lyödä lappuja silmille pelkästään jonkun huonoon tietämykseen perustuvan nettikirjoituksen perusteella.
En minäkään ihan osta sitä utopiaa mitä Zeitgeist-leffan loppupuolella maalaillaan, mutta toisaalta en tiedä parempaakaan näkemystä kestävän ekologian perustamiseksi kuin se että jyrkän tieteellisesti säännöstellään talouden ja yhteiskunnan toimintaa jottei kulutushurma ja yritysten voitontavoittelu johda ekokatastrofiin ynnä muihin varsin ikäviin asioihin.

”No sun oma logiikka prakaa, koska edellinen kirjoittaja ei selvästikään tarkoittanut tuota syy-seuraussuhdetta, vaan sitä, että zeitgeist-sakki on huuhaaseen hurahtaneita tolloja, jonka voi helposti todeta lukemalla tätä keskustelua.”

Katso nyt sinäkin se elokuva (Moving Forward) niin palataan sitten asiaan. Voinet antaa sitten tarkemman erittelyn siitä, mitkä asiat – vaiko peräti kaikki – liikkeen agendalla ovat huuhaata.

Jos joku on sitä mieltä, että mitään tarvetta muutokseen ei ole, on hän ainakin varmuudella paljon pahemmin pihalla todellisuudesta kuin Zeitgeist-liikkeen kannattajat.

Kuten jo aiemmin totesin, tuon kolmosdokumentin ansiot ovat varsinkin ongelmakentän hahmottamisessa (tosin väestönkasvulle antaisin itse oleellisesti suuremman painoarvon). Mitä tulee ratkaisuihin, on ihan hyvä että on esittää edes jotakin. Itse en näe, miksi pitäisi luopua esimerkiksi rahasta, joka on varsin kätevä vaihdon väline. Uskon myös liikkeen aliarvioivan sen työmäärän, joka tulevaisuudessakin on tehtävä ihmisten tarpeiden tyydyttämiseksi, vaikka pidänkin tosiasiana teknologisen työttömyyden jatkuvaa kasvua. En näe mitään absoluuttista syytä edes tavoitella täystyöllisyyttä (nykyjärjestelmässähän asia on toki ongelma). Uskoisin enemmänkin kansainvälisiin sopimuksiin, mikä mahdollistaisi valtioiden roolin kasvattamisen yli rahan vallan, verotuksellisiin ja lainsäädännöllisiin keinoihin, sekä joihinkin perustavanlaatuisiin ”sääntömuutoksiin” talousjärjestelmässä. Jatkuvan talouskasvun pakosta olisi päästävä eroon.

Tsekkaisit ny KK huvikses toi Zeitgeist -moving forwardin youtubesta ja tee oikein. Kyllä luonnontieteilijät on tienny kaauan sitten että loputtamalle kasvulle perustettu talouslogiikka on huuhaan ja hihhulismin juhlaa.

Ottamatta niinkään kantaa elokuvien totuusarvoon ihmettelen tätä lynkkausmentaliteettia, mitä tällä viikolla lehdet ovat suoltaneet. Puhutaan hämäräperäisestä kultista ja hihhuleista. Minä pidän Zeitgeist-ajatuksesta, koska haluan maailman, jossa kaikki ihmiset ovat keskenäänt tasa-arvoisia, resurssit jakautuvat tasaisesti kaikille ja maapalloa kohdellaan arvostuksella. Jos tämä on jonkun mielestä hihhulointia niin sille en tietysti voi mitään. Rakkausenergiaa ja lämpimiä ajatuksia kaikille tasapuolisesti!

Laura: ei se minusta ole lynkkausmentaliteettia, vaan osoitus siitä, että Kinnusen lisäksi on paljon muitakin journalisteja, jotka eivät viitsi ottaa edes perusasioita selville asioista, joista kirjoittavat. Minusta tässä näkyy myös selvästi, miten kritiikittömästi toimittajat suhtautuvat muiden toimittajien tekemiin juttuihin ja samat virheet toistuvat sitten jokaisessa ”uutisessa”.

Täältä Zeitgeist: Moving Forward suomiteksteillä :) Jo nyt yli miljoona katsojaa vaikka ollu ilmassa vasta muutaman päivän.
Jos tekstit ei näy niin paina oikealla alhaalla olevaa cc nappia.

http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

Itse tykkäsin, koska vihdoinkin uskalletaan sanoa niitä asioita suoraan jotka suurin osa jo tietää.
Katsokaa itse :)

Uskomatonta, miten ihmiset tyrmäävät Zeitgeist-liikkeen (huom ei KULTTI) huuhaana joko ilman minkään tasoista tietämystä liikkeen arvoista ja tavoitteista tai väärän elokuvan peusteella. Jotkut ensimmäisen Zeitgeist-elokuvan nähneet olettavat sen olevan liikkeen perustana, eivätkä he voisi olla enemmän väärässä. Liikkeellä ei ole mitään tekemistä tämän elokuvan kanssa, mutta osa sen ajatuksista on lähtöisin tätä seuranneista kahdesta elokuvasta.

Itse pidän ajatusta maapallon resurssien kartoittamista ja tehokasta käyttämista hyvinkin järkevänä ja tähän ihmisten tulisikin pyrkiä. Koko maailman siirtyminen täysin uusiutuviin energianlähteisiin (maalämpö, aurinko, vuorovesi, vesivoima, tuulivoima, yms) olisi nykytekniikalla jo mahdollista. Tähän ei vaan siirrytä, koska se ei ole taloudellisesti kannattavaa. Toisin sanoen, raha on nykymaailmassa tärkeämpää kuin kestävä tulevaisuus.

Toinen esimerkki rahan vääristämästä maailmasta (joka sai ainakin minut miettimään nykyjärjestelmän mielettömyyttä) on lääketiede. Jos syöpä yhtäkkiä saataisiin poistettua maailmasta vaikkapa rokotteilla, yksikään lääkefirma ei enää saisi valtavia myyntivoittoja syöpälääkkeistään ja -hoidoistaan niiden käydessä turhaksi.

Tämä sama ajatus toimii kaikilla nykytalouden aloilla. Ei ole mitään järkeä tehdä kestäviä tai kierrätettäviä tuotteita, koska muutoin tulevaisuuden myynti sekä korjauspalvelut kärsisivät. Rahajärjestelmä siis kannustaa valmistamaan kaiken mahdollisimman tehottomasti, jotta tuottoa syntyisi jatkossakin. Myös kehitys hidastuu, jos siitä havaitaan olevan rahallista haittaa. Normaali, tieteen saavutuksiin perehtymätön ihminen ei voi käsittää, millaisia mahdollisuuksia meillä ihmiskuntana on jo nyt!

Liikkeen kanssa yhteistyössä toimiva Venus Project suunnittelee tulevaisuuden yhteiskuntaa ympyränmuotoisine kaupunkeineen ja keskitettyine informaatiokeskuksineen. VP on siinä määrin mielestäni vaikesti toteutettavissa, että siinäkin jollekin ryhmittymälle voi tulla valta kontrolloida kaikille kuuluvia resursseja. VP:n keskeisiä ideoitahan on maailman resurssien kartoitus ja niiden jakaminen tasaisesti kaikkien kesken.

Muuten ihan mukava ajatus, mutta kuinka voidaan varmistaa systeemin toimivuus ja estää sen väärinkäyttö? Tämäkin olisi ongelmana vain systeemiin siirryttäessä, mutta kuten nyt suuri osa maailmasta ajattelee monetaarijärjestelmän olevan se ainoa ja oikea, olisi VP:n järjestelmässä koko ikänsä eläneellä täysin erilainen ajatusmaailma. Tällainen henkilö ei osaisi kuvitellakaan kontrolloivansa kaikille kuuluvia asioita, sillä kaikki, mitä hän koskaan elämässään tarvitsisi, olisi hänelle tarjolla ilmaiseksi. Tähänkin malliin kannattaa tutustua syvemmin, ennenkuin tyrmäätte sen minun lyhyen ja huonosti ilmaistun mielipiteeni perusteella.

”Usein näiltä Zeitgeist-huuruilijoilta löytyy himasta tummunut bongi, läppärillä on Zeitgeistien lisäksi ehkä pari Alex Jones-dokumenttia, jotka ovat henkilökohtaisia Raamattuja (koska mitään muuta ei ole katsottu, luettu, yms). Näiden jälkeen ollaan sitten ihan täydessä tietoisuudessa maailman menosta, josta ollaan tietysti valaisemassa meitä tietämättömiä suu vaahdoten.”

Pari kertaa on tullut kyllä pilveä poltettua. Kun oikein lähtee laskemaan, niin tasan seitsemän. Se on kuitenkin mukavampaa, kuin kännissä örveltäminen. Joskus väsyy tähän maailmaan niin pahasti, että pieni piristys on paikoillaan.

Alex Jonesilla aloitetaan meillä yleensä päivät. Ei kyllä oteta siitä totena puoliakaan, mutta viihdyttävämpää ja usein informatiivisempaa kuin Suomen valtamedian uutiset. Parempi puolisko käyttää suurimman osan päivästään uutisten lukemiseen, sekä suomalaisesta, että ulkolaisesta valtamediasta, mutta myös ”salaliittoteoreetikkojen” sivustoilta. Itselläni on tiiviimpi aikataulu opiskelussa, joten ehdin käyttää vain noin tunnin päivästä muun kirjallisuuden lukemiseen. Kirjahylly tuli juuri täyteen, täytynee ostaa toinen viereen. Jotkut kirjat on kiva omistaa, niihin on helpompi sitten viitata.

Zeitgeist Addendum on silti suurimmilta osin täyttä asiaa. Ratkaisut ovat melko utopistisia, mutta ongelma esitellään hienosti. Hassua tulla kutsutuksi huurupääksi ja salaliittoteoreetikoksi, kun puhuu asioista, jotka on julkisesti myönnetty. Kaikkien näiden leimaajien harmiksi joudun kertomaan, että tarkistan kaikki faktat aina ihan yleisesti luotettaviksi tunnustetuista lähteistä. Vaikka joku nyt vastaisi tähän vihaamalla ihan TÄYSILLÄ, niin eipä se tosiasioita mihinkään muuta.

Kalle taitaa asua kaivossa, kun perus jututkin on ihan hepreaa.. Kyllä vielä kömmit sieltä ylös, ajallaan.

Aloitan sanomalla etten kuulu Z-liikkeeseen, mutta pystyn samaistumaan heidän ajatusmaailmaansa.

Tämä blogi kertoo taas siitä miten rajoittuneimmatkin mielipiteet voi päästä julki jonkin niinkin arvostetun asian kuin Suomen Kuvalehden sivuilla.

En viitisi mitään kärjistettyjä taikka sarkastisia kommentteja bloggaajalle heittää, niitä on tullut tarpeeksi.

Kuitenkin kun katsoo tätä keskustelua/väittelyä voi huomata, että zeitgeistiläiset (ja heidän ajatusta paremmasta maailmasta kannattavat) ei pelkästään argumentoi paremmin, vaan myös ovat yleisesti ottaen tietoisempia asioista. Ja jos ei ole he etsivät tietoa. Tämä onkin surullista sen takia että Z-liikkeen jäsenet ovat vähemmistö. Jos enemmistö suoltaa perustelematonta paskaa siitä, miten Z-liike on väärässä ja uskoo siihen että valtio/hallitus vie meidät läpi öljykriisien ja suomen valtiovelan kasvamisen (velkakello.fi) torkkupeitoilla ja alkoholin laimentamisella, menetän uskoni yhteiskuntaan.

Kyllä 9/11 tutkinta oli niin hämärää että siitä voi salaliittoteorioita nousta helposti. Jokainene päätelkään itse tämän.

Viellä haluaisin mainita siitä miten joku kouluampuja ”otti vaikutteita Z-liikkeestä”.
Jokaisessa uskonnossa (Z-liike ei uskonto huom! vaikka niin väitätte) on väärinkäyttäjiä. Te jotka teilaatte salaliittoteoriat 9/11 tapahtumista myönnätte sen että ääri-islamistit ovat sen takana, onhan se virallinen kanta. Hitler oli kristitty, Luterilainene oppi vallan kaksijakoisuudesta kirkolliseen valtaan ja lailliseen valtaan oikeutti Hitlerin teot. Jos joku väärinkäyttää uskontoa tai tietyn liikkeen ideologiaa, ei tarvitse kaikkia leimata tappajiksi, salaliittoteoreetikoiksi tai hihhuleiksi.

Mainittakoon viellä että Mving Forward on viihteellinen dokumenttielokuva joka on yhtä paljon propagandaa kuin mitä mikä tahansa hallitus suoltaa jokapäiväisesti. Z-liikkeen agendat ja määränpäät ovat asioita joista jokaisen tulisi olla tietoinen. Se on sitten jokaisen oma päätös tykkääkö rahasta ja konkurssikypsistä EU-maista vai paremmasta huomisesta.

Kiitos

Zeitgeisthan yrittää vaan saada paremman maailman aikaiseksi. Mitä pahaa siinä on? Voisimme elää paljon paremmassa maailmassa, mutta rahajärjestelmämme estää sen toteutumisen. Systeemi luo keinotekoisen niukkuuden runsauden keskellä.

Onko uskottavampaa, jos arvostettu poliitikko puhuu samoista teemoista: Osmo Soininvaara kirjassaan Vauraus ja aika (Teos, 2007):

”Kuvitelkaamme, että sata vuotta sitten elänyt yhteiskuntatieteilijä olisi saanut
näynomaisena ilmoituksena tietoonsa nykyisen modernin teknologiamme, mutta ei
tietäisi mitään tulevasta yhteiskunnallisesta kehityksestä. Millaiseksi hän olisi
kuvitellut yhteiskunnan, jossa lihastyötä säästävät koneet ja automaatio ovat tehneet
välttämättömyyshyödykkeiden valmistamisen naurettavan helpoksi verrattuna siihen,
kuinka suuria ponnistuksia pelkästään ravinnon tuottaminen hänen aikanaan vaati?

Yhteiskuntatieteilijämme olisi varmaankin olettanut, että yhteiskunnassa, joka olisi
päässyt irti niukkuuden ongelmista, taloutta ja tuotantoa koskevat kysymykset olisivat
väistyneet ihmisten mielissä ja puheissa taka-alalle. Miksi yhteiskunta, jolla on
tarpeeksi kaikkea, olisi edes kiinnostunut, saati huolestunut, taloudellisista
kysymyksistä? Varmaankin kulttuuria, filosofiaa, leikkiä, urheilua ja puutarhanhoitoa
koskevat uutiset ja pohdinnat olisivat lehtien etusivuaineistoa; taloutta ja tuotantoa
koskevat artikkelit olisivat siirtyneet omiin erikoislehtiinsä.

Hän olisi varmaan myös kuvitellut, että köyhyys ja aineellinen puute poistuvat
yhteiskunnasta, joka pystyy helposti tuottamaan tarpeeksi kaikille.

Erityisen mahdotonta yhteiskuntatieteilijällemme olisi ollut ennustaa elämän
kiireisyyttä. Miten kenelläkään voi olla kiire, kun työn tuottavuus on
neljätoistakertaistunut – teemme muutamassa tunnissa työt, jotka hänen aikanaan
veivät koko viikon. Eikö sen pitäisi antaa mahdollisuus nautinnolliseen
joutilaisuuteen?”

Itse en kuulu tähän Zeitgeist-liikeeseen. Pidin sitä naurettavana soopana kunnes katsoin tämän ajanhenki-elokuvan: http://www.youtube.com/watch?v=L0iiuFZZ9Lc . En tiedä mikä Kallea ja muita aivopestyjä tässä liikkeessä riepoo. Median kritisointi? Aikuiset ihmiset täällä kinastelevat asioista joita eivät ymmärrä ja joista eivät ole ottaneet selvää. Ja jos teitä tuon elokuvan jälkeenkin haluttaa aukoa päätänne niin siitä vaan. Todistatte tyhmyytenne : )

Kiirettä, stressiä, työttömyyttä, ulkoistuksia, köyhyyttä, lapsityövoimaa, sotia, rikoksia, pahoinvointia, nälänhätää, ekokatastrofeja, ei voi olla myöskään oikein että maailmassa kuolee joka päivä 34 000 lasta nälkään, ja toisaalla samaan aikaan kuolee ihmisiä liikalihavuuteen.. Maailmassamme on ahneus valloillaan. Käymme sotia ja katsomme sivusta kuinka elinympäristömme eheys jää toissijaiseksi rahalliselle voitolle? Ei kovin kaunista katseltavaa.
Jos ymmärtäisimme eheytemme olevan täysin riippuvainen maapallon, luonnon ja kaikkien muiden ihmisten olemassaolosta, voisi polkumme tuntua selkeältä. Mielestäni zeitgeis liike puhuu juuri tälläisistä asioista, Liikkeen perusajatushan on se että tehdään näkyväksi meidän yhteiskunnan ongelmat järjestelmä tasolla, eli ei keskitytä vaan johonkin yhteen asiaan vaan katsotaan miten ne asiat linkkaa toisiinsa, että ymmärretään miten tämä järjestelmä toimii ennen kuin sitä voi alkaa muuttamaan. Liikkeen tarkoitus on saada positiivista muutosta aikaan ja se on ihan täysin avoin kansanliike kenelle tahansa osallistujalle.
Itse en tahtoisi jättää jälkikasvuille maailmaa, jollaiseksi se muuttuu jollei mikään muutu järjestelmässä. Jos joku pystyy tarjoamaan parempaa kuin Zeitgeis liike, tuo ajatuksensa rohkeasti esiin. Juuri keskustelun herättämistä tilanteesta liike käsittääkseni toivoo.

Lienee kaikille selvää, että maailman asiat eivät ole kestävällä pohjalla.

Tällä menolla hukkuisimme omaan paskaamme, mutta on lähes varmaa, että sitä ennen tapahtuu jotakin. Mutta kuka sen muutoksen aloittaa ja mikä on tavoite? Mitä pitäisi tehdä?

Sano Kalle joku parempi ehdotus, miten saadaan tämä pallo pidettyä
elinkelpoisena jälkipolville?

Vai oletko sitä mieltä, että ihmiskunnalla ei ole mitään hätää ja että voidaan porskuttaa samaa rataa menemään ilman seuraamuksia?

Zeitgeistiläiset ovat oikeasti hyvin huolissaan meidän kaikkien tulevaisuudesta ja yrittävät löytää toimivia ratkaisuja, niin itsemme, kuin jälkipolviemme elämän turvaamiseksi? Itse ainakin nostan heille hattua pelkästään siksi, että he tekevät tällaista vapaaehtoistyötä. Kaiken lisäksi heidän ideansa kuulostaa ihan toteutuskelpoiselta, jos ihmiset vain haluaisivat sen toteuttaa.

Mutta valitettavasti enemmistö on ”tottelijoita”, eivätkä he halua mitään muutoksia.

Vilkaiskaa dokkari, Tottelukoe
http://areena.yle.fi/video/1317328677408

Näkisin Zeitgeist-aktivistit tuon kokeen kaltaisina henkilöinä, jotka kieltäytyvät jatkamasta koetta.

Yksipuolinen kirjoitus joka on poliittisesti värittyneen lehden kanta Frescon futuristiseen design näkemykseen. Suomi elää vieläkin talvisodan haamujen kanssa.