Homoikonin elämäkerrasta kallein suomenkielinen draamaelokuva - pääosaan Pekka Strang

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Sunnuntaiaamupäivänä Berliinin elokuvajuhlilla paljastettiin, kuka näyttelee Touko Laaksosta eli Tom of Finlandia elokuvassa, jonka kuvaukset ovat alkamassa Ruotsissa.

Suomalaisen elokuvan tuotannon käynnistymisestä ei varmaankaan ole aiemmin järjestetty näin juhlavaa lehdistötilaisuutta. Tilaisuus oli Potsdamer Platzin festivaalialueen kalleimmassa hotellissa, Ritz Carltonissa. Juhlatilaan oli kokoontunut nelisenkymmentä henkilöä, pääasiassa toimittajia. Tunnistin kollegoita ainakin Ruotsista ja Saksasta.

Salaisuus ei säilynyt varsinaiseen lehdistötilaisuuteen asti, sillä Pekka Strangia ja ohjaaja Dome Karukoskea valokuvattiin Ritz Carltonin aulassa jo ennen kello yhtätoista.

Käsikirjoituksen on laatinut Aleksi Bardy, joka on Helsinki-Filmi-yhtiössään myös elokuvan päätuottaja yhdessä Annika Sucksdorffin kanssa.

Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Lauri Tilkanen Laaksosen pitkäaikaisena rakastajana ja saksalainen Werner Daehn, joka on tehnyt pikkurooleja esimerkiksi Muiden elämässä ja toimintaleffassa xXx.