Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Hollywoodin supersankarihulluus jatkuu ja pahenee: Ben Affleck on uusi Batman

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 23.8.2013 04:10

Päivän suuri Hollywood-uutinen liittyy supersankareihin. Ben Affleck näyttelee Lepakkomiestä tulevassa tämän kesän Man of Steelin jatko-osassa. Ohjaamallaan Argolla Oscar-pöytää putsanneen Affleckin kaappaus supersankarileffaan kuvaa Hollywoodin tilaa: tärkeintä on trikoo.

Muutama viikko sitten haastattelemani Hugh Jackman sanoi, että jos Clint Eastwood olisi nelikymppinen tässä ajassa, hän tekisi supersankarileffoja. Miksi ei – Jackman siis tekee Oscar-tason roolien lomassa sarjakuvapohjaisia leffoja Wolverine-hahmona.

The Guardianissa Affleckin Batman-rooli arvioidaan riskiksi. Miksi hän suostui heti Argon jälkeen?

Christian Balelle oli tiettävästi tarjottu 50 miljoonaa dollaria neljännestä Batman-elokuvasta. Affleck Lepakkomiehenä nostaa elokuvan profiilia niin paljon, että hänellekin on todennäköisesti luvattu järjetön summa.

Vielä mielenkiintoisempia ovat nyt voimistuneet huhut, että Affleck tämän roolin jälkeen ohjaisi suunnitellun Justice League -elokuvan, joka olisi ikään kuin DC Comics-kustantamon supersankarien vastine The Avengersille, eli yhdessä leffassa heiluu koko kopla trikootyyppejä.

Lue myös

Hugh Jackman: ”Supersankarielokuvien pärjääminen Oscar-kisassa on vain ajan kysymys”

Tähän on Hollywoodissa tultu, mutta ei ihme. The Avengers on Avatarin jälkeen viime vuosikymmenien toiseksi suurin menestys.

Affleckin Batman-tulkintaa saadaan odottaa vielä tovi. Man of Steel kakkosen ensi-iltapäivä on 17.7.2015, todennäköisesti ympäri maailmaa. Teräsmiehenä jatkaa Henry Cavill ja ohjaaja on Zack Snyder.

Toistaiseksi paras aiheeseen liittyvä vitsi on se, että Matt Damonista tulisi Robin. Tosiasiassa polttavampi kysymys kuuluu, milloin itse Clint Eastwood tosiaan nähdään trikooroolissa – eihän kai kukaan Hollywood-kulttuurissa enää ole tämän hulluuden ulkopuolella. The Avengers 2: Age of Ultron valmistuu myös 2015 ja Justice Leaguen ensi-ilta on nyt sijoitettu vuodelle 2017. Tiettävästi Hollywoodissa on tekeillä vielä jotain muutakin kuin sarjakuvasankarijuttuja, tosin ihan vähän vain.

Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @kallekinnunen

Lue myös

Hugh Jackman: ”Supersankarielokuvien pärjääminen Oscar-kisassa on vain ajan kysymys”

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Supersankarigenre on kyllästyttänyt jo vuosia, poikkeuksina juuri Batmanit.

Ymmärsin, että tulevassa elokuvassa Superman on se nuorempi yhtiökumppani ja Batman toimii kokemuksen äänenä. Siihen rooliin Affleck kyllä sopii, kun kerran Clooney on viittaa jo kerran kantanut.

Enemmän kuin Affleckin sopimisesta Batmaniksi olen huolissani hänen Lehane-projektistaan. Live by Night on upea kirja, niin kuin edeltänsä The Given Day.

On suuri harmi, jos se myöhästyy tai peruutetaan kokonaan jonkin trikoopatsastelun takia.

Affleckia ei kyllä pitäisi päästää kameran eteen. Sen takana jäbä on tehnyt hyvää jälkeä, mutta edessä parhaimmillaan vain kelvollista.

Trikoo sitä ja trikoo tätä. Batmanin leffaversio vaihtoi elastiset vermeet rintapanssariin jo vuonna 1989, naissankarit sekä DD ja Green Arrow tykkäävät nahasta, Thorin asu hohkaa metallia, teräsmiehen kostyymi lienee kryptonilaista rengaspanssaria ja Rautamiehestä ei tarvinne edes puhua.

Jotkin Hollywoodin B-tuotokset tekivät genrelle hallaa, mutta toimintaleffoissa oman käden oikeutta jakavat testosteronimölliäiset ovat aina olleet jonkin sortin ”supersankareita”. Nolan näytti, että hassustakin ideasta voi syntyä kelpo trilogia – ja vielä pahuksen vakava sellainen. Lajityyppi antaa ohjaajalle haastetta.

Värikkäämmät hahmot taas ovat siirtyneet viime vuosina valkokankaalle ihan huumorin kera, jolloin aikuisyleisö saa oudommistakin pop-ikoneista jotakin irti. Suokaa Affleckille mahis. Miehen tähdittämä Daredevil kaatui juoneen ja ohjaukseen, ei Beniin.