Hollywoodin supersankarihulluus jatkuu ja pahenee: Ben Affleck on uusi Batman

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Päivän suuri Hollywood-uutinen liittyy supersankareihin. Ben Affleck näyttelee Lepakkomiestä tulevassa tämän kesän Man of Steelin jatko-osassa. Ohjaamallaan Argolla Oscar-pöytää putsanneen Affleckin kaappaus supersankarileffaan kuvaa Hollywoodin tilaa: tärkeintä on trikoo.

Muutama viikko sitten haastattelemani Hugh Jackman sanoi, että jos Clint Eastwood olisi nelikymppinen tässä ajassa, hän tekisi supersankarileffoja. Miksi ei – Jackman siis tekee Oscar-tason roolien lomassa sarjakuvapohjaisia leffoja Wolverine-hahmona.

The Guardianissa Affleckin Batman-rooli arvioidaan riskiksi. Miksi hän suostui heti Argon jälkeen?

Christian Balelle oli tiettävästi tarjottu 50 miljoonaa dollaria neljännestä Batman-elokuvasta. Affleck Lepakkomiehenä nostaa elokuvan profiilia niin paljon, että hänellekin on todennäköisesti luvattu järjetön summa.

Vielä mielenkiintoisempia ovat nyt voimistuneet huhut, että Affleck tämän roolin jälkeen ohjaisi suunnitellun Justice League -elokuvan, joka olisi ikään kuin DC Comics-kustantamon supersankarien vastine The Avengersille, eli yhdessä leffassa heiluu koko kopla trikootyyppejä.

Tähän on Hollywoodissa tultu, mutta ei ihme. The Avengers on Avatarin jälkeen viime vuosikymmenien toiseksi suurin menestys.

Affleckin Batman-tulkintaa saadaan odottaa vielä tovi. Man of Steel kakkosen ensi-iltapäivä on 17.7.2015, todennäköisesti ympäri maailmaa. Teräsmiehenä jatkaa Henry Cavill ja ohjaaja on Zack Snyder.

Toistaiseksi paras aiheeseen liittyvä vitsi on se, että Matt Damonista tulisi Robin. Tosiasiassa polttavampi kysymys kuuluu, milloin itse Clint Eastwood tosiaan nähdään trikooroolissa – eihän kai kukaan Hollywood-kulttuurissa enää ole tämän hulluuden ulkopuolella. The Avengers 2: Age of Ultron valmistuu myös 2015 ja Justice Leaguen ensi-ilta on nyt sijoitettu vuodelle 2017. Tiettävästi Hollywoodissa on tekeillä vielä jotain muutakin kuin sarjakuvasankarijuttuja, tosin ihan vähän vain.

Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @kallekinnunen