Hollywood toivoo tietävänsä, milloin tämä on ohi – Tenet on tiennäyttäjä

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

17. heinäkuuta.

Ensimmäinen korona-ajan jälkeinen Hollywood-elokuvaensi-ilta on Tenet, ja se tulee Yhdysvalloissa ja Suomessa valkokankaille perjantaina 17. heinäkuuta.

Tai siis tulee jos tulee, mutta sen varassa on nyt miljardien ja miljardien arvoinen bisnes. Warner-studion vakoilu-scifi-toimintatrilleri Tenet on hyökkäyksen kärki.

Suomessa teatterikenttää hallitseva Finnkino on lupaillut avaavansa salinsa vasta heinäkuun puolivälissä, vaikka aiempikin olisi mahdollista – koska silloin tulee Tenet.

Toki ennen Tenetiä ehtinee jotain uutta amerikkalaista valkokankaille Yhdysvalloissa, esimerkiksi halvahkolta kuulostava Russell Crowe -trilleri Unhinged, mutta se ei taida olla elokuva, jolta odotettaisiin paljoa – suunniteltu ensi-ilta heinäkuun alussa vaikuttaa yritykseltä uhkapelata poikkeustilanteessa. 10.7. tulee Yhdysvalloissa valkokankaille myös Universal-studion The Forever Purge, joka on Purge-kauhuelokuvasarjan viides osa. Nelos-Purgen liikevaihto oli luokkaa kymmenesosa siitä, mitä Tenetiltä odotetaan.