Hollywood tänään, osa 2: kun pelit ovat elokuvia rohkeampia ja tarinallisempia

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Hollywood-studioiden uskallus tehdä elokuvia muille kuin teiniyleisöille on laskenut entisestään. Hollywood tekee vähemmän, mutta kalliimmalla – isoa fantasiaa, supersankareita, leffoja joille voidaan tehdä jatko-osia. Draama ja sävykkyys jää Amerikassa riippumattomille tuottajile.

Kun näin uuden Grand Theft Auton trailerin, muistin, kuinka menestyspelien ja menestyselokuvien suunnat ovat jo pitkään olleet erilaiset.

Isot elokuvat yksinkertaistuvat.

Isot pelit muuttuvat jatkuvasti monimutkaisemmiksi.

GTA V tuskin on merkittävää draamaa, mutta traileri säväyttää. Juu, se on pastissia eri elokuvagenreistä, mutta herättää odotuksia – myös ja oikeastaan ennen kaikkea tarinan suhteen.

Hollywood-elokuvien trailerit tekevät sen enää harvoin. Ne yrittävät melkeinpä ainoastaan kaupata spektaakkelia.

Jossain Iron Man 3:ssa – vaikka se ihan parasta supersankariviihdettä onkin – ei ole tarinaa edes sen vertaa kuin keskiverrossa pelissä. Olennaista on hyvä läpänheitto ja action-jaksot, joista jälkimmäinen ei meikäläistä juuri sytytä. Pelkääpä (ajankäyttöni ja peukaloitteni puolesta), että Grand Theft Auto V tulee ostettua syyskuussa. Vaikka pelin parissa ei voi nauttia moniulotteisista roolitöistä, ainakin sen action on varmasti kiinnostavampaa kuin 95 prosentissa uusia Hollywood-elokuvia.