Hollywood photoshoppaa, näyttelijöistä tuli kuolemattomia

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Elokuvan perusteella viisi-kuusikymppisen amerikkalaisen leffatähden kasvot ovat rypyttömät ja iho on täydellinen. Otsassa saattaa olla jokin karismaattinen uurre. Ihohuokosetkin ovat juuri sopivan kokoisia ja symmetrisiä. Täydellistä.

Mutta ei se totta ole. Elokuvia photoshopataan. Kuinka paljon? Todella paljon.

Olen nähnyt useista elokuvista hieman keskeneräisen version. Joskus niitä näytetään toimittajille, kun tekijöiden aikataulujen vuoksi esimerkiksi haastattelu järjestetään ennen leffan aivan lopullista valmistumista.

Digitaalisella aikakaudella keskeneräisestä elokuvasta voi puuttua tai kuvassa voi olla yllättäviä asioita, sellaisia mitä ei ikinä ajattelisi erikoistehosteiksi. Vaijerit, joiden avulla sankaria vedetään painovoimaa uhmaavassa toimintakohtauksessa, poistetaan ehkä viime hetkellä. Talojen julkisivut saattavat olla keskeneräisessä elokuvassa aivan erilaiset kuin valmiissa, ja niin edelleen.

Mielenkiintoisinta on kuitenkin digitaalinen meikkaaminen, jota käsitellään New York Magazinen laajassa digitehostejutussa. En tiedä, kuinka paljon sitä tehdään suomalaisiin elokuviin, mutta Hollywoodissa se on yleinen käytäntö.