Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Hollywood kutsuu: Pihla Viitalan rooli Frank Darabontin L.A. noir-poliisisarjassa varmistui

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 18.10.2012 10:15

Pihla Viitalalla on merkittävä rooli Frank Darabontin uudessa televisiosarjassa L.A. Noir. Sarjan tuotantopäätöksestä tiedotettiin Yhdysvalloissa eilen. Viitala mainitaan yhtenä päänäyttelijöistä. Tyyliltään ja teemoiltaan sarja vaikuttaa kovasti James Ellroy -henkiseltä: ollaan 1940- ja 50-lukujen Los Angelesissa, poliisi- ja gangsterikuvioissa sekä Hollywoodin pimeällä puolella.

Deadline Hollywoodin juttu kertoo faktat. (Samannimisellä pelillä ei ole sarjan kanssa mitään tekemistä.)

Muun muassa The Shawshank Redemptionin (Suomessa myös nimellä Rita Hayworth – avain pakoon) ja Vihreän mailin ohjaaja Darabont on viimeksi tehnyt Walking Dead -televisiosarjaa. Hän oli sen luojia, mutta jätti Walking Deadin toisella tuotantokaudella.

Viitala kuvasi pilotin toukokuussa, joten hän on saanut jännittää tuotantopäätöstä pitkään. Varsinaisten kuvausten odotetaan alkavan ensi vuoden alussa. Edessä on siis muutto Los Angelesiin.

Tammikuussa ensi-iltansa saa Viitalan ensimmäinen Hollywood-elokuva, vino Hannu ja Kerttu -tulkinta Hansel and Gretel: Witch Hunters. Trailerissa Pihla nähdään ainakin kohdissa 1:45, 1:59 ja 2:05.

Ajatus suomalaisnäyttelijästä Hollywoodissa on tuntunut liki mahdottomalta. Viitala ja Samuli Edelmann ovat näyttäneet, että mitään maagista raja-aitaa ei ole. Tarvitaan sinnikkyyttä ja lahjakkuutta, ehkä vähän onneakin – ja ehdottomasti oikeat kontaktit. Viitalan agentti Sanna Vuori on paiskinut töitä ja tuntee vaikuttajia hämmästyttävänkin korkealta Hollywoodissa.

Kuvauksia ennen Viitalalla on kuitenkin toisenlainen deadline: lapsen laskettu aika on aivan lähipäivinä.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Olisikin jo aikakin pudottaa Jouko Ahola ja Tony Halme merkittävimmät suomalaisten Hollywood-roolitukset -listan kärjestä. Hannua ja Kerttua en ole nähnyt, joten ehkä Pihla on tuon jo tehnytkin.

Tiedän Taina Elgin ja arvostan hänen saavutuksiaan. Mutta en henkilökohtaisesti ”muista” Elgin huippukautta, koska hänen Hollywood-urastaan on (yli) viisi vuosikymmentä.