Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Helsingin elokuvateattereista, osa 2

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 10.4.2010 16:56

Kauppalehti kertoi viime viikolla Kamraksen suvun paluusta elokuvien esitystoimintaan.

Juttu on täällä.

Asia tuli esiin myös viimeisimmän elokuvateatteriaiheisen blogimerkintäni kommenttiosioissa.

”Kolmannen polven elokuvamies Sam Kamras on saanut Suomen kulttuurirahastolta 40 000 euroa eurooppalaista elokuvaa esittävän teatterin perustamiseen”, Kauppalehden jutussa sanotaan.

Matkassa on yksi mutta: tiloja ei ole.

Aiemmin huhuja on liikkunut yksityisestä hankkeesta perustaa pariinkin kaupunkiin art house-elokuvateatterit, joiden yhteydessä on myös ravintolatoimintaa – ei niinkään popcorn-koneita. Kyseessä lienee sama Sam Kamrasin suunnitelma.

Kolmen salin laatuelokuvateatterille olisi ainakin Helsingissä kysyntää. Finnkinolla ei sellaisia aikeita ole, mutta tuskinpa heitä tällainen kilpailu harmittaisikaan.

Toivon, että nuorempi Kamras saa teatterin auki ja että se pärjää.

Kun Samin isä, legendaarinen (en liioittele) porno- ja taide-elokuvamaahantuoja ja kova liikemies Freddy Kamras kuoli 2004, sukuyhtiön viimeinen teatterirypäs Bio City ajautui konkurssiin vain kahta myöhemmin.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Tervetullut ajatus. Veilä mausteeksi tasokasta elävää musiikkia niin a vot.

”Aiemmin huhuja on liikkunut yksityisestä hankkeesta perustaa pariinkin kaupunkiin art house-elokuvateatterit, joiden yhteydessä on myös ravintolatoimintaa – ei niinkään popcorn-koneita. Kyseessä lienee sama Sam Kamrasin suunnitelma.”
– Huhujen mukaan kyseessä ei ole sama suunnitelma.

Kiitos Kalle maailman parhaasta elokuva-blogista. Se on kulttuuriteko.

Jos saa toivoa, niin voisitko kirjoittaa joskus elokuvamusiikista, jota diggailet?

Oma käsikirjoittamista käsittelevä blogini löytyy tuolta: http://kohtaus.yle.fi/blogit/courier-new
Viimeisimpänä juttua Thomas Vinterbergistä.

Kamraksen paluu on hieno uutinen etenkin, jos heillä on aikomuksissa pyörittää muitakin kuin omia elokuviaan. Saleista on huutava pula Helsingissä.

Yksi haaste Kamraksen teatterille tulee olemaa se että nykyään kaikki katsovat finnkinon sivuilta ohjelmatiedot (Kallellekin sattuntu pari mokaa blogissa tästä syystä), koska paljon muuta ei ole edes olemassa – tosin suosittelen erittäin lämpimästi googlea: http://google.com/movies. En tunne ketään, joka katsoisi elokuvatietoja sanomalehdestä, mutta muistan ajan jolloin se oli paras lähde niiden setvimiseen.

Kilpailu medianäkyvyydestä on myös nykyään erittäin tiukkaa. Art house elokuva ei nykyään saa samanlaista näkyvyyttä vain olemalla hyvä. Ennen riitti, että se sai hyviä arvioita maan tärkeissä lehdissä, mutta nykyään tarvitaan kohua herättävä tai kiinnostava aihe, eikä nuorison innostus internetissä haittaa lainkaan (jos olette seuranneet Reindeerspottingin facebook ryhmää, niin tiedätte mistä puhun).

Miksei Helsingin Kalliossa ole yhtään elokuvateatteria? Luulisi että isompia halpoja tiloja löytyy myös, kun niin monet liiketilat ovat tyhjillään. Kotoisa, vaikka Engelin salien kokoinen pieni paikka. Berliinissä olen käynyt useissa tuonkaltaisissa. Ja sitten vielä pieni baari samaan yhteyteen – ai jai.

Pekko Pesonen, kiitos kehuista ja kiitos aihe-ehdotuksesta.

Elokuvamusiikki on teemana niin laaja, että varmaankin menee tovi, ennen kuin keksin näkökulman josta sitä lähestyä. Mutta eiköhän se löydy.

Kirjoita leffamusiikista josta tykkäät kotikuuntelussa juuri nyt.