Heiluttaako Islannin kriisi Mannerheimia?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tässä ihan viime vuosina Islannissa on tunnetusti piisannut rahaa. Sitä on sijoitettu eri aloille. Myös elokuvaan – myös Suomeen.

Lordi-elokuva Dark Floors oli suomalais-islantilainen yhteistuotanto. Päätekijänä oli tietenkin Markus Selinin Solar Films, mutta co-tuottajina islantilaiset Kisi Productions ja Icelandic Filmcompany.

Neljän miljoonan euron budjetilla Lordi oli suomalaista elokuvaa ihan tyyriimmästä päästä – ei sellaisia rahoja yleensä löydy elokuvaan näiden rajojen sisältä.

Entäpä Mannerheim, josta on kymmenen miljoonan euron budjetilla tulossa kaikkien aikojen kallein suomalaiselokuva? Kaataako Islannin talouskriisi marsalkan? Alkavatko eepoksen kuvaukset ensi vuoden alussa, vaikka Reykjavik on kaatunut?

Soitin Markus Selinille, joka oli juuri viemässä roskia, tarkemmin sanottuna uuden television pahvilaatikkoa kartonkikeräykseen. Hän ei vaikuttanut vähäisissäkään määrin stressaantuneelta.

Selin kertoi, että hämminkiä oli tosiaan ollut, ja yksi osarahoittaja vaihtui Islannin romahduksen vuoksi.

”Mutta tilanteen selvittely kesti vain kaksi päivää, eikä sillä ollut minkäänlaisia seuraamuksia tuotannon edistymisen kannalta.”

Enemmän Seliniä huolestuttivat hänen islantilaiset kaverinsa, jotka soittelevat ja kysyvät, vaihtaako Suomen Forex vielä Islannin kruunuja.

Kaikki Kuvien takaa -blogin merkinnät löydät täältä