Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Heath Ledgerin viimeisen elokuvan traileri julkaistiin

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 12.8.2009 13:25

Heath Ledgerin kuolemasta on jo yli puolitoista vuotta. Ledgerin viimeiseksi jäänyttä elokuvaa The Imaginarium of Doctor Parnassus ei kannata toivoa Suomeen vielä vähään aikaan.

Terry Gilliamin ohjaaman, Cannesissa toukokuussa maailmanensi-iltansa saaneen Parnassuksen traileri on nyt julkaistu.

Traileri on tehty pohjustamaan brittilevitystä. Siellä ensi-ilta on lokakuussa.

Itse elokuvan USA:n levitysoikeuksia ei ole vieläkään myyty. Ilmeisesti USA:n ensi-illasta meillekin leviävää julkisuutta pidetään nyt kynnyskysymyksenä siinä, milloin elokuvan Suomen levitysoikeudet omistava Disney laittaa sen valkokankaalle; voi mennä hyvinkin vuoden 2010 puolelle.

En oikein ollut perillä Ledgeristä, ennen kuin luin Peter Biskindin jutun uudesta Vanity Fairista. Pitkä artikkeli näyttelijästä, Gilliamista ja elokuvan tekemisestä löytyy myös netistä.

On siinä tietysti vähän muistokirjoituksen puunattua pintaa, mutta myös paljon asiaa, kiinnostavaa kosketuspintaa kunnianhimoiseen mutta moniongelmaiseen näyttelijään.

Kuulemma juttu antaa huonon kuvan Michelle Williamsista, Ledgerin tyttären äidistä. Enpä tiedä. Mielestäni Williams näyttäytyi neutraalissa valossa suhteessa siihen, kuinka vaikea Ledger viime kuukausinaan oli.

Jännittävää on myös Biskindin kuvaus siitä, kuinka Pirates of the Caribbean -elokuvien miljardimenestys teki Johnny Deppistä lähes mahdottoman etäisen monille entisille ystävilleenkin – eikä välttämättä Deppin omasta tahdosta.

Olisipa itse elokuvakin hyvä. Itse en sitä Cannesissa nähnyt. Niiltä, jotka näkivät, kuulin vain kovin  vaisusti sympatiseeraavia kommentteja.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Elokuva on saanut nyt USA:ssa ensi-iltapäivän, joulukuun 25.
Ruotsissa ja Norjassa elokuvan ensi-ilta on joulukuun 4. päivä ja toivottavasti Suomi ei jää naapurimaitaan huonommaksi ; )

Ehtikö Ledger muuten tehdä elokuvan valmiiksi asti? En muista.

Ledger kuoli, kun elokuvasta oli kuvattu hieman yli puolet. Tekemättä oli kuviteltuun maailmaan sijoittuvia fantasiajaksoja, ja niissä Ledgerin roolihahmoa näyttelevät nyt Johnny Depp, Colin Farrell ja Jude Law.

Näin elokuvan muuten viime viikolla, ja tämä korvaava ratkaisu toimii ihan hyvin.

Täytyypä kiinnittää asiaan huomiota sitten kun saamme elokuvan joskus suomeen.

Suomen ensi-ilta on todennäköisesti tammikuussa 2010.