Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

The Greasy Strangler: ihrainen kuristaja ei noudata normeja

Blogit Kuvien takaa 16.8.2017 11:15
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Elokuvan nimi on The Greasy Strangler, joka tarkoittaa rasvaista kuristajaa tai ehkä ihraista kuristajaa. Asiasta voi keskustella. Tärkeä debatti helpottuu, kun elokuva tulee Suomessa valkokankaille (ainakin suurimmissa kaupungeissa) nyt perjantaina. Levitystä voi pitää yllätyksenä.

Mikrobudjetin amerikkalaiselokuva kertoo isästä (Michael St. Michaels) ja aikuisesta pojasta (Sky Elobar), jotka asuvat Los Angelesin laitamilla. Päivisin he järjestävät turisteille kiertokävelyjä discoteemalla: tuossa talossa Kool and the Gangin Kool oli töissä ennen kuin bändi breikkasi, ja niin edelleen. Isän, Big Ronnien, turisteille selittämillä jutuilla on aika vähän jos lainkaan tekemistä totuuden kanssa, ja muutenkin hän on patologinen valehtelija.

Öisin Big Ronnie on pahimmillaan: hän on pelätty sarjakuristaja The Greasy Strangler, joka verhoaa ruhonsa paksulla rasvakerroksella ja hiippailee pahaa-aavistamattomien uhrien taa. Kuristus on niin vahva, että silmämunat usein poksahtavat päästä. Murhareissuiltaaan hän palaa autopesulan kautta. Harjat pieksevät hänen alastoman kroppansa puhtaaksi. Big Ronnie silminnähden nauttii harjakäsittelystä jollain masokistisella tasolla.