Gotti: kaikkien aikojen huonoin mafiaelokuva vai salaliiton uhri

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Mafiapomo John Gottista kertova elokuva on nimeltään Gotti, ja pääosaa esittää John Travolta. Arvostelut ovat olleet kautta linjan huonoja. Eivätkä vain vähän huonoja, ja siitä kohta lisää.

Yleisökin on karttanut elokuvaa, joka asettuu tosielämässä viidestä murhasta ja monista muista rikoksista elinkautiseen tuomitun mafiapomon puolelle. Sitä on kuvailtu erittäin väkivaltaiseksi Scorsese-plagiaatiksi. Sitä on kritisoitu sekavaksi ja pitkäveteiseksi. Tuotantohistoria on tiettävästi ollut yhtä teurastusta ja lopulliselle elokuvalle on listattu alkuteksteissä 44 tuottajaa. En ole itse vielä Gottia nähnyt, mutta sen pitäisi olla tulossa Suomessakin valkokankaille heinäkuun lopussa, vaikka on selvästi sinänsä ihme, että se on edes saatu valmiiksi.

Gotti on kuitenkin kova suoritus poikkeuksellisessa asiassa.

Rotten Tomatoes on amerikkalainen nettipalvelu, joka kerää kaikki ammattilaisten ja puoliammattilaisten kriitikoiden arvostelut ja laskee prosentin, kuinka moni oli puolesta ja vastaan.

Laajasti levitetyt elokuvat ovat sangen harvoin saaneet Rotten Tomatoesissa alle viiden prosentin lukemia. Aina löytyy muutama kriitikko, jotka pitävät näkemästään. Ehkä joku haluaakin olla nimenomaan eri mieltä kuin muut, ja niin edelleen. Suomen valkokankaille asti on viimeksi kymmenen vuotta sitten tullut uutuuselokuva, jolla on Rotten Tomatoesissa nolla.