George Clooney pääsi Irina Björklund-elokuvaan

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Vai miten se nyt meni? Ilta-Sanomien torstain euforialööppi oli varmasti iloisin uutislause, mitä suomalaisista elokuva-asioista on pariin vuoteen minnekään kirjoitettu.

Mahtavaa, että venäläisraadon näytteleminen CSI: Miamissa ja vampyyrinsyömän ruotsalaisviikingin rooli True Bloodissa eivät enää ole suomalaisen näyttelijäntyön merkittävimpiä saavutuksia jenkkivinkkelistä.

Vähän skeptisesti tähän Irina Georgen mielitiettynä -uutiseen täytyy kuitenkin suhtautua, ja Kuva-blogi kiteyttää realistisen kannan asiaan paremmin ja ytimekkäämmin kuin itse nyt osaisin.

Odotan kyllä itse elokuvaa, The AmericaniaTennispalatsissa vain reilu vuosi sitten oman näyttelynsä avannut valokuvaaja ja musikkivideoguru Anton Corbijn näytti Controlilla, että pitkänkin elokuvan ohjaaminen on hänellä verissä. Joskus loppuvuodesta valmistuva The American on Corbijnin toinen kokoillan leffa.

Mutta miksei kukaan halua muistaa, että kiistatta laajimman suomalaisnäyttelijän roolin uudessa ison rahan amerikkalaiselokuvassa on tehnyt Vera Jordanova, joka näytteli Tarantinon kaverin Eli Rothin kauhusatiirissa Hostel II ihan oikeasti ison roolin? Jordanova on kreditoitu leffan lopputeksteissä melkein kärkeen.

Eikä Kunniattomissa paskiaisissa ”karhujuutalaista” näytelleen Rothin ohjaama Hostel II ollut lajissaan mitenkään kehno – vaikka Suomessa se meni suoraan dvd:lle, kun Hostel ykkönenkin oli mennyt. Mielestäni kakkonen oli edeltäjäänsä selkeästi parempi, ja Jordanova varsin hyvä päitäpyörittävässä roolissaan.