Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Ensimmäinen traileri Coen-veljesten odotetusta westernistä

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 29.9.2010 07:01

Coenien kostoteemainen länkkäri True Grit lienee loppuvuoden odotetuimpia elokuvia (vaikka Suomeen se saapuneekin vasta ensi keväänä). Nyt siitä on julkaistu teaser-traileri.

Trailerin voi katsoa täältä.

Elokuvan pohjana on Charles Portisin romaani, joka filmattiin jo 1969 nimellä Kova kuin kivi. (Sen kuvauksissa vanha liitto ja hippikulttuuri kohtasivat niin, että pääosan esittäjä John Wayne uhkasi tappaa Dennis Hopperin.)

Coenien mukaan heidän elokuvansa on uskollisempi Portisin tekstille – humoristisempi ja väkivaltaisempi kuin Wayne-leffa. Kirjassa näkökulma on 14-vuotiaan, syvästi uskonnollisen tytön, näin kertojanäänen perusteella myös uudessa elokuvassa.

(Anti)sankari Rooster Cogburnina on Coeneille aiemmin hippi-Lebowskia näytellyt Jeff Bridges.

Aika lupaavaa, sanoisin – mutta traileri ei kovin Coen-henkiseltä näytä, vai näyttääkö?

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Pehkana soikoho, hyvältä näyttää. ei nyt tietysti voi sanoa trailerin perusteella lopullisesta tyylistä, mutta kyllä se mun mielestä oli ns. coen-henkinen, actionia ja kaunista kuvausta kera antisankarin.

No on tuollainen juureva Americana ihan silkkaa Coen-menoa minusta. Huumori ei tosin pilkahdellut, oletan että sitä tulee kyllä olemaan itse leffassa.

Itse odotan Coeneilta kaikkien eniten Yiddish Policemen’s Union -romaanin filmatisointia, jonka pitäisi edelleen olla toteutumassa. Kaikki tärkeimmät scifipalkinnot kahminut vaihtoehtohistoria oli vähän turhan raskasta luettavaa, mutta Coen-projektiksi täysin sopiva.

Eipä No country for old men:inkään traileri kovin Coen-henkistä kuvaa elokuvasta antanut.

Ihan kiinnostavaahan tää on. No country for old men oli louistava, ja osoitti että cohenit hallitsevat raffin etelävaltiolaisen actionin. Waynen Kova kuin kivi on klassikko ja kirja hyvä, joten tääkin on varmaan saatanan hyvä.

Näitä luetaan juuri nyt