Ensimmäinen Avatar-arvio netissä: "Paska"

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

3D-elokuvan läpimurroksi povatusta tieteisfantasiasta on julkaistu ensimmäinen silminnäkijäarvio. Avatarin ohjaaja James Cameron ei liene iloinen.

Gawker.com -saitilla anonyymi elokuva-ammattilainen lyttää Avatarin todeten muun muassa seuraavaa:

”The problem is with cutting in between 3D focal points and perspective – the mind cannot adjust to it without a buffer – thus, Avatar is literally vomit inducing.”

”But the movie itself, the story/acting/tone are alienating and weird.”

”..overall it’s a horrible piece of shit.”

Avatar on kaikkien aikojen menestyneimmäksi arvioidun elokuvan eli Titanicin ohjaajan James Cameronin uutuus, jota on tehty vuosikausia.

Se on markkinointikuluineen maksanut (60 Minutes -ohjelman mukaan) noin 400 miljoonaa taalaa. Studio kuitenkin pitää kiinni siitä, että budjetti olisi ”vain” 237 miljoonaa dollaria.

Nyt on kuitenkin muistettava, että suosittu Gawker on lähinnä juoru- ja häpäisysaitti. Avatar-ennakkoluulot ovat eläneet siellä vahvasti.

Ja pidetään mielessä, että myös budjettinsa ylittäneen Titanicin ensi-illan alla vitsailtiin, että tuo suuruudenhullu hanke on lähtenyt selvästi raiteiltaan, ja että kukapa kahjo tuota menisi katsomaan, kun loppuratkaisu on kaikille selvä. (Minäkin taisin uskoa niin.)

Mutta myönnän, että itsekin olen jo aivan lopen kyllästynyt Avatarin venytettyihin smurffeihin. Hemmetti että ne ovat rumia. Ja näkemieni ennakkopätkien perusteella 3D ei oikein toimi. Kertokaa joku please, ettei tämä juliste ole oikea.

Avatarin ensi-ilta on 18. joulukuuta.