Ennio Morricone Suomeen - mitä maestro meille soittaa?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tänään Ennio Morricone täyttää 87 vuotta. Tänään myös tiedotettiin Morriconen tulosta Suomeen konsertoimaan. Hän esiintyy Helsingin Hartwall-areenalla maaliskuussa.

Ajoitus on musiikissa a ja o: tälle elokuvamusiikin maestron odotetulle ensimmäiselle Helsingin ”keikalle” tuo kaikupohjaa myös tammikuussa ensi-iltansa saava The Hateful Eight. Quentin Tarantino oli taivutellut Morriconea säveltämään musiikin jo edelliseen lännenelokuvaansa Django Unchained, mutta silloin uusia sävellyksiä herui Tarantinolle vain yksi. Tällä kertaa Morricone säveltää koko scoren.

Näin Morriconen ja suuren orkesterin laulajineen viime vuoden helmikuussa Berliinissä. My Life in Music -kiertueen esitys alkoi Lahjomattomien teemalla. Ensimmäisen setin viimeisinä sävellyksinä kuultiin western-klassikoita ja toisena encorena Ecstasy of Gold, ja se tuntui täydellisyydeltä.

Konsertti oli oikein antoisa, spektaakkelimainen ja täsmällinen, mutta melko yllätyksetön: se koostui samoista kappaleista, jotka täyttävät Stockmannilta tai Anttilasta todennäköisesti yhä löytyvät best of -peruskokoelmat. Olin tyytyväinen ja loppuunmyydyn O2-areenan yleisö (ennen kaikkea keski-ikäisiä miehiä) oli silminnähden erittäin tyytyväistä. Siitäkin olin iloinen, että painotus oli eurooppalaisessa elokuvassa: sen parissa Morricone on tehnyt ratkaisevasti uraauurtavampaa duunia kuin Hollywoodissa, vaikka amerikkalaiset toimeksiannot varmasti ovat kartuttaneet pankkitiliä paremmin.