Encore! Clint Eastwood tehnee vielä elokuvan näyttelijänä: The Trouble with the Curve

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Toissavuotisen Gran Torinon pääosan piti olla Clint Eastwoodin jäähyväisrooli. Nyt näyttää siltä, että Eastwood palaa kameran eteen aivan lähiviikkoina, kertoo Variety.

81-vuotias Eastwood on jatkanut ohjaajana harvinaisen reippaalla tahdilla. Valmiiksi on tullut elokuva per vuosi. Tämän vuoden tammikuussa Suomessa tuli ensi-iltaan kehno Hereafter, mutta uusi J. Edgar, kiistellyn ja kovaotteisen FBI-päällikkö J. Edgar Hooverin muotokuva (pääosassa Leonardo diCaprio) vaikuttaa lähtökohdiltaan ja trailerin perusteella lupaavalta. Se ehtii Suomeen tammikuussa 2012.

J. Edgarin jälkeiset suunnitelmatkin olivat selviä. Eastwoodin piti ohjata uusi tulkinta Tähti on syttynyt -aihiosta, josta on jo tehty kolme elokuvaa– viimeisimmässä näyttelivät Barbra Streisand ja Kris Kristofferson vuonna 1976.

Tuo projekti on nyt viivästynyt, koska naispääosaan kiinnitetty Beyonce tuli raskaaksi.

Eastwood ei jää lepäämään, vaan aikoo tehdä pääroolin oman firmansa tuottamassa elokuvassa The Trouble With the Curve. Hän esittää sokeutuvaa baseball-valmentajaa, joka matkustaa tyttärensä kanssa tapaamaan pelaajalupausta.

Elokuvasta tulisi Eastwoodin Malpaso-tuotantoyhtiössä mukana olevan Robert Lorenzin esikoisohjaus.

Uutinen encoresta ilahduttaa: Eastwoodia olikin jo ikävä. Mutta tulisipa elokuvasta edes lähelle yhtä hyvä kuin Gran Torinosta.