Elokuvateatterit ja hyvät tavat: Black Swanin metelöinyt katsoja ammuttiin

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Latviassa tapahtui epätodennäköinen murhenäytelmä: katsoja suivaantui toisen popcornin mässytyksestä niin, että päätyi surmatyöhön. Vieläpä Finnkinon teatterissa.

Ilta-Sanomien jutussa puhutaan Forum Cinemasista, joka on siis Finnkino Baltiassa. Logokin on samankaltainen.

En ota nyt kantaa siihen, onko Black Swan popcorn-elokuva vai ei.

Tappo on julma ja totta kai täysin tuomittava teko. Elokuvateatteriin eivät tuliaseet kuulu.

Jokaisella elokuvanystävällä lienee kuitenkin kokemuksia siitä, kuinka ainutkertainen elokuvakokemus menee pilalle häiriköiden vuoksi.

En ole tässä asiassa mikään popcorn-natsi. Karkkipussien rapistelu ei yleensä pilaa kokemustani. Minua suorastaan ketutti, kun taannoin Orionissa Veronikan kaksoiselämää katsoessani yleisö rankaisi yhtä ujosti rapistellutta katsojaparkaa niin äänekkäällä ja teatraalisella HYSSS!-konsertilla, että siitä tuli paljon isompi haitta kuin jonkun napostelusta. Olisi tehnyt mieli sanoa, että älkää nyt esittäkö.

Toisaalta rajansa kaikella. Eräässä näytöksessä poltin pinnani, kun muutenkin mölissyt häirikkö vastasi neljättä kertaa elokuvan aikana puhelimeen ja alkoi taas rupatella niitä näitä (myös soivan luurin kaivaminen taskusta kesti aina pitkään). Tämä tapahtui vielä festivaaleilla, erinomaisen elokuvan pitkän version ainoassa Suomen näytöksessä.

Lähellä ja kauempanakin istuneiden vienot toiveet esimerkiksi puhelimen laittamisesta äänettömälle eivät saaneet vastakaikua.

Niin siinä jotenkin kävi, että näytöksen päätyttyä humalaisen toopen puhelin ei enää ollut toimintakuntoinen. Ehkä ylireagoin, ehkä en.

Näytös kuitenkin sai jatkua häiriötekijöittä. Toivottavasti kerta oli viimeinen.