Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Elokuvat, jotka eivät sovi kriitikoille

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 9.10.2010 14:01

Perinteisesti Suomessa on viime vuosikymmeninä näytetty kaikki elokuvat kriikoille etukäteen. Nyt käytännöstä taas lipsutaan.

Yhdysvalloissahan näitä tapauksia riittää isoissakin elokuvissa, kuten vuosi sitten bloggasin. Mutta lokakuun lopussa tulee Suomessa ensi-iltaan peräti kaksi kauhuelokuvaa, joista ei järjestetä lehdistönäytöksiä.

Toinen on Saw 3D, kidutuspornoksi kutsutun kauhusarjan seitsemäs osa. Se ei yllätä, sillä Saw-jatko-osia ei perinteisesti ole näytetty missään päin maailmaa etukäteen – ne ovat olleet Suomessakin siis se säännön vahvistava poikkeus.

Se toinen tapaus on daijun kummitusjutun jatko Paranormal Activity 2.

”Paranormalia ei screenata missään maassa, jotta saadaan varmistettua juonen yksityiskohtien ja itse tarinan pysyminen salassa siihen saakka, kunnes fanit ovat nähneet leffan”, kerrottiin elokuvan maahantuojalta (Finnkino).

No, ehkä se niinkin on: mutta koskee vain tasan ensimmäistä esitystä maailmassa, tai ainakin kussakin maassa. Sittenhän kyllä netissä lukee, mikä se ihmeellinen ylläri oli, jos mitään sellaista edes on.

Tosiasia tietysti on, että arvostelujen oletetaan olevan niin tyrmäävän tylyjä, ettei niistä voi kerta kaikkiaan olla hyötyä.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Kaiva Kalle kuvetta vaan niinkuin normaalitkin ihmiset. Jos haluaa elokuviin, pitää maksaa lippu ^^

Lippujen ostamisesta ei sentään ole kyse vaan aikataulusta. Miten arvioit elokuvan ennakolta jos et näe sitä ennakkoon?

”Kaiva Kalle kuvetta vaan niinkuin normaalitkin ihmiset. Jos haluaa elokuviin, pitää maksaa lippu”

En halua mennä katsomaan Saw 3D:tä enkä edes Paranormal Activity kakkosta, jos ne levittäjienkin mukaan ovat noin huonoja.

Olen huomannut pitäväni eniten elokuvista ja tv-sarjoista, joita kriitikot kritisoivat erityisen kriittisesti. Arvosteluja on toki hauska lukea. Muisiin on jäänyt erityisesti eräs älyllinen ihminen, jonka mielestä Taru sormusten herrasta oli matalaotsaista amerikkalaista afgaanisotapropagandaa.

”Olen huomannut pitäväni eniten elokuvista ja tv-sarjoista, joita kriitikot kritisoivat erityisen kriittisesti.”

Niinhän suurin osa ihmisistä tekeekin. Toiset eivät vaan tyydy siihen jokailtaiseen salkkariin, niin tapahtumarikas sarja kuin onkin kyseessä.

Näitä luetaan juuri nyt