Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Elokuvat ja aseet: laaja nettitietokanta ruudinhaistelijoille

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 9.3.2011 06:31

Senhän kaikki tiesivät, että 1980-luvun puolivälissä Cobrassa itse Sylvester Stallone rei’itti rikollisia tamperelaisella Jatimatic-konepistoolilla. Mutta nyt selvisi, että Jason Statham käyttää uusimmassa elokuvassaan Valmetin rynnäkkökivääriä. Lippu salkoon!

Internet Movie Firearm Database on korvaamaton apu heille, joille elokuvien kiinnostavin piirre ovat niissä käytettävät tai vilahtavat tuliaseet.

Viitaten suomalaisen elokuvan uudellenmäärittelyyn, taas löytyi monta uutta kotimaista. Tässä Valmetin tuotannon näkyvyys amerikkalaisessa viihteessä.

Joukosta löytyy myös Bad Boys 2, yksi asefetisismin uhkeimmista kukista.

On aika fantastista, että joku amerikkalainen asehullu on katsonut John Miliuksen hurmaavan kahjon Punaisen vaaran niin tarkkaan, että kykeni erottamaan jokaisen kymmenistä eri aseista, joita siinä käytetään tai edes vilahtaa. Toisaalta, eiväthän kunnon gun nutit varmaan muuta katsokaan.

Voi leffoja tästäkin kulmasta diggailla, ei siinä mitään.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

En näe mikä aseiden bongaamisessa olisi sen kummempaa kuin autojen, lentokoneiden yms tunnistamisessa. Ei siinä, nekin tuntuvat nörteistä varmasti oudoilta kiinnostuksen kohteilta (vaikka nördet tunnistavat kännyköitä ja Applen tuotteita tuosta vaan).

Saako olla kriittinen? Kääntyykö gun nut asehulluksi? Asefetisismi on valitettavaa, eikä ehkä niin viatonta. Jokin vaikutus ylettömällä aseiden vilinällä ja käytöllä varmasti on. Mainontakin olisi turhana lopetettu, jollei sillä mitään vaikutusta olisi.

Nykyään suomalaiset aseet ovat valitettavan vähissä. Ennen tunnettuja kautta maailman. Asealan yrittäjät ja työpaikat Suomessa kun on tietoisesti ajettu alas.

Valmetin rynnäkkökivääri ja sen suomalaisuus on lähinnä suhteellista, sillä se on rakenteellisesti Kalashnikovin AK 47:n kopio, ja sitäkin onnistuttiin eräissä versioissa pilaamaan hyvällä pyrkimyksellä, eli kasvattamalla tähtäimien väliä, jolloin takatähtäin päätyi lukkokoneiston lukituksessaan liikahtelevan kannen päälle, ja sekin reikätähtäimenä yli kurkittavaksi.
Nerokkaan Jatimaticin kohtalo on suuri menetys. Hyvä, potentiaalinen vientituote, jota valmistetaan kaukoitää myöten, vaan ei Suomessa.

Ihan hyvä vaan, että elävien olentojen tappamiseen käytettävien aseiden valmistus ja myynti häviävät Suomesta kokonaan. Saisivat hävitä koko maailmasta.

Olkaa ny hihhulit hiljaa, suomalaiset aseet on hyviä ja kestäviä, toiminta elokuvat on paremmin ohjattuja ja tehtyjä kuin draamat. Menkää te asevastustajat ja muut hipit katsomaan jotakin draamaelokuvia ja hankkikaa elämä!!!!

Stallonelta ja muilta alan mestareilta vvaan lisää hyviä elokuvia!!