Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Elokuvamaailman vaihtoehtotodellisuuksia: Alice Cooper kohtaa 007:n ja James Dean Drivessä

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 20.1.2012 08:00

Elokuvahistoria on täynnä hukattuja mahdollisuuksia ja onnellisia sattumia. Jos ei olisi, aina voi kuvitella.

Mitä jos Frank Sinatra olisi näytellyt Likaista Harrya? Olisiko Stanley Kubrickin holokaustielokuva ollut parempi kuin Schindlerin lista? Mitä jos Casablancan pääosassa olisi nähty Ronald Reagan? (Viimeksimainittu melkein-stoori on valitettavasti epätosi.)

No, tässä yksi todellinen mahdollisuus konkretisoituna, joskaan ei yhtä perustavanlaatuinen.

Mitäpä jos Alice Cooper olisi esittänyt 007-seikkailu Kultaisen aseen teemamusiikin?

YouTube-video näyttää vaihtoehtotodellisuuden.

Ihan hyvä, vaikka diggaan oikeasta – juustoa, mutta fantastisen dramaattista juustoa – kuitenkin tästä maailmasta. Täällä lisää klassikkoelokuvien näyttelijöiden ja ohjaajien melkein-kuvioita: Nicholas Roegin ohjaama Minun Afrikkani, if only!

Varsinainen täyslatinki – huumorilla – on tämä tuore kuvasto: Movies from an Alternate Universe. Hölmöä ja vähän yksinkertaistavaa juu, mutta parhaimmillaan fantastista. En kuvittele, että edes voisi olla olemassa Fritz Langin näkemys Avaruusseikkailu 2001:stä tai Blake Edwardsin ohjaama Kauhea kankkunen tai 1960-luvun puolivälin Pulp Fiction tai…

Huvitti, silti.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Suomalaisethan ovat aina harmitelleet sitä, että Sinuhe egyptiläisen pääosiin ei saatu Marlon Brandoa ja Marilyn Monroeta, kuten jossain vaiheessa suunniteltiin. Elokuva voisi olla muistetumpi kuin se on. Vaihtoehtotodellisuutta tämäkin…

Fritz Lang teki scifiä jo vuonna 1926 ja Metropoliksessa taisi olla aika isoja visioita, joten miksipä ei vaikka 2001. Sekä Kubrickille että Langille on yhteistä ”arkkitehtoninen elokuva”.

Näitä luetaan juuri nyt