Eastwood teki Nelson Mandela-draaman ja lähestyy kauhuaihetta

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Mikään ei hidasta Clint Eastwoodia. Kun 79-vuotias monialaosaaja saa yhden elokuvan teattereihin, on seuraava jo viittä vaille valmis.

Eikä tämä edes ole kärjistys.

Eastwoodin uusin ohjaustyö Invictus tulee Yhdysvalloissa levitykseen jouluksi. Morgan Freeman näyttelee Nelson Mandelaa vuoteen 1995 sijoittuvassa elokuvassa, joka kertoo Etelä-Afrikan muutosten ajasta rugbymaajoukkueen näkökulmasta.

Invictusin ensi-ilta on sijoitettu niille viikoille, jolloin Oscar-ehdokkuuksien arvoisiksi katsotut elokuvat yleensä tuodaan Pohjois-Amerikan teattereihin. Tietenkin. Eastwoodin ohjaamilla elokuvilla on tapana saada ehdokkuuksia.

Silloin myös Hereafterin pitäisi jo olla purkissa.

Peter Morganin kirjoittama jännäri on Eastwoodin ensimmäinen ohjaus, jossa on – tiettävästi – yliluonnollisia elementtejä. Varietyn mukaan Hereafter on Kuudes aisti -tyyppinen, siis flirttailee kauhugenrenkin kanssa. (Morgan on myös kiireinen, myös hänen The Queen-jatko-osansa The Special Relationship on juuri kuvattu.)

Hereafterin pääosassa on Matt Damon, jolla on keskeinen rooli myös Invictuksessa.

Nyt näyttää siltä, että Invictus ehtii Suomeen helmikuun lopulla. Vähältä siis pitää, ettei meillä tule täyteen peräti kolmea uutta Eastwood-ohjausta ensi-iltaan vuoden sisällä. The Changeling saatiin kankaille tammikuussa ja Gran Torino huhtikuussa.

Se olisi huima saavutus keneltä tahansa ohjaajalta, saati sitten 79-vuotiaalta.

Elokuvien tasosta puhumattakaan – The Changeling on hyvä, Gran Torino suurenmoinen.

Kirjoitin keväällä Suomen Kuvalehteen Eastwood-henkilökuvan, linkin takana pdf.