Donald Trump, menestysohjaaja James Cameronin uutuuden pahis

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Donald Trump on tosi-tv-tähti, mutta presidenttiehdokkaana hänen takanaan ei ole monia viihdemaailman vaikuttajia. Republikaanien puoluekokouksessa Trumpin puolesta suutaan soitti näyttelijä nimeltä Scott Baio. Hän on Onnen päivät-sarjan Chachi ja nykyinen äärikonservatiivi. Baio on niin menneen maailman tähti, niin nobody, että hänen esiintymistään pidettiin lähinnä vitsinä.

Kuuluisista republikaaneista Clint Eastwood on tiettävästi antanut republikaanien kiistellylle presidenttiehdokkaalle hyväksyntänsä, mutta enemmän asenteella ”kuka tahansa republikaaniehdokas on parempi kuin Obama” kuin varsinaisesti Trumpia kehuen.

Demokraattien puoluekokouksessa Hillary Clintonin kannattajina nähtiin kymmeniä isoja tähtiä Meryl Streepistä alkaen. Siellä esitettiin myös James Cameronin ohjaama video, joka käsittelee ilmastomuutoksen uhkaa Yhdysvalloissa sekä miestä, joka huoletta ja itsevarmana väittää sitä valheeksi.

Video on tehokas. Katsotaanpa sen yksinkertaista rakennetta. Kuten markkinoinnin tai propagandan kuuluu toimia, se manipuloi katsojan tuntemaan vahvasti yhden asian ja heti perään sen kautta toisen voimakkaammin. Kolmas tunne ei tosin ehkä enää iske niin kovaa.