Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Dome Karukosken Tolkien-elokuvaa kuvataan juuri nyt

Blogit Kuvien takaa 9.10.2017 13:24
Kalle Kinnunen
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Dome Karukosken on kerrottu puuhaavan J.R.R. Tolkienin nuoruusvuosista kertovaa elokuvaa.

Tuotannon takana on Fox Searchlight eli amerikkalaisen Fox-studion alaosasto. Tolkien on siis amerikkalainen, Hollywood-rahoitteinen elokuva.

Sitä kuvataan nyt Britanniassa.

Karukoski paljasti Instagramissa tuotannon alkaneen, ja toinen henkilö kertoi avoimessa Facebook-päivityksessään, että eilen oli kahdeksan viikon kuvausten ensimmäinen päivä.

Pääosassa opiskelija-Tolkienina on Nicholas Hoult ja naispääosaa esittää Lily Collins. He ovat nimekkäitä tähtiä – Hoult muistetaan esimerkiksi Mad Max: Fury Roadista. Collinsilla oli pääosa Disney-tuotannossa Kerro kerro kuvastin.

Collins kehui Karukoskea W-lehden haastattelussa viikko sitten.

Virallista julkistusta kuvausten alkamiseta ei ole vielä tehty. David Gleesonin ja Stephen Beresfordin käsikirjoitus on pyörinyt tuottajien pöydällä jo pitkään, ja oletettavasti Tom of Finland vakuutti tuottajat Karukosken sopivuudesta tehtävään.

Tämä on siis Karukosken ensimmäinen ei-suomalainen elokuva ja ensimmäinen suomalaisohjaajan Hollywood-studiodebyytti sitten Renny Harlinin läpimurron. Myös Antti J. Jokinen on ohjannut amerikkalaisen ison rahan indietuotannon The Resident.