Disney osti Lucasfilmin - seuraavasta Tähtien sota -elokuvasta voi tulla katsomiskelpoinen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tapahtunut tähän mennessä: Disney kertoi ostaneensa George Lucasin elokuvayhtiön Lucasfilmin, ja että uusi Tähtien sota -elokuva on menossa hämmästyttävän pian tuotantoon. Fanit kiljahtivat kuin sähköiskusta. Seikkaileeko jedisoturien joukossa kohta Mikki Hiiri?

No ei tietenkään. Hysteria laantui, ja todettiin, ettei Disney tietenkään ole vaikuttanut perintöhahmoillaan ja omistussuhteillaan Marvel-sarjakuviin perustuviin huippumenestyneisiin elokuviin, kuten Iron Maneihin ja The Avengersiin. Disney osti kustantamo Marvelin neljällä miljardilla dollarilla kolme vuotta sitten.

Lucasfilm arvioitiin yhtä arvokkaaksi.

Mutta kuka tekee seuraavan Tähtien sodan?

Käsikirjoittaja on Michael Arndt, joka teki läpimurtonsa Little Miss Sunshinella ja on työskennellyt Pixarille sekä kirjoitti tulevan Nälkäpeli kakkosen. Ohjaajajulkistusta ja näyttelijäkiinnityksiä odotetaan yhä. Huhujen mukaan ohjaaja olisi Matthew Vaughn.

Kaikki kunnia Lucasille, mutta vuosina 1999 ja 2002 valmistuneet Pimeä uhka ja Kloonien hyökkäys olivat surkeita. Sithin kostoa en ole muistaakseni koskaan nähnyt kokonaan. Vaikea sanoa, kun en Pimeän uhkasta ja Kloonein hyökkäyksestäkään oikein osaa sanoa, mitä missäkin tapahtui.

Siksi uutiset kuulostavat hyviltä. Vaikka Tähtien sodat ovat Lucasin kehitelmiä, uskoni hänen kykyihinsä ovat viimeisimpien näyttöjen perusteella hyvin matalalla. Suoraan sanoen: Lucas olisi antanut uusille elokuville kuoleman suudelman.

Jos ohjaaja on Vaughn ja hän onnistuu tuomaan elokuvaan ripauksenkin toissavuotisen ohjauksensa Kick-Assin energiaa, ollaan turvallisilla vesillä.