David Maisel, mies Angry Birds-elokuvan takana?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Onko Angry Birds -elokuva sittenkään Rovion oma idea?

The Hollywood Reporter -lehden laajassa jutussa kerrotaan, kuinka tuottaja David Maisel, mies joka kehitti Marvel-elokuvauniversumin bisneslogiikan, oivalsi vihaisten lintujen elokuvapotentiaalin ja kehitteli leffaidean.

Juttu Maiselista on erittäin mielenkiintoista luettavaa kenelle tahansa Hollywoodin elokuvabisneksestä kiinnostuneelle. Sen mukaan Maisel bongasi Angry Birdsit, kun hänen eläkeikäinen äitinsä pelasi peliä tabletilla vuonna 2010. Hieman aiemmin Marvelin jättänyt (ja kymmeniä jo miljoonia silloisilla diileillään tienannut) Maisel matkusti pian Suomeen pitchaamaan ideaansa Roviolle. Seuraavaksi hän taivutteli firman maksamaan tuotannon itse, jutussa väitetään.

Jutussa on Maiselin (itse)hehkutusta: suurin uutinen siinä on tuottajan tähän asti melko pimennossa pidetty, mutta ilmeisen merkittävä rooli Marvel-leffabisneksessä. Diiligurua selvästi kaivelee, että hän on saanut miljardituottoihin johtaneista Marvel-sopimuksistaan niin vähän julkista tunnustusta. Nuo liki kymmenen vuoden takaiset ratkaisut kun ovat määrittäneet globaalia leffa-alaa aivan poikkeuksellisella tavalla.

Kenties hän korostaa Angry Birds -leffan aluelle panemista liikaakin. Toimittaja ei ole halunnut tai saanut artikkeliinsa Rovion puheenvuoroa. Toisaalta Sean Penn hehkuttaa jutussa, kuinka hienoa oli seurata, miten Maisel kehitteli pelistä leffan.