David Lynch viimeistelee dokumenttielokuvaa meditaatiopuliveivarista

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kirjoitin viime viikolla David Lynchin uudesta (mainos)elokuvasta. Mutta milloin Lynchiltä nähdään taas  pitkä elokuva?

Inland Empirestä on jo neljä vuotta. Lynchin seuraavasta elokuvasta on esitetty arvailuja, ja viimeksi huttua keitti Laura Harring, joka vihjaili Mulholland Driven jatko-osasta.

NBC Miamin nettijutun parista sangen epämääräisestä sitaatista alkoi huhumylly. Konsepti ”Mulholland Drive sequel” oli tuskin tullut monellekaan mieleen ennen huhtikuista minihaastattelua, mutta nyt Google löytää ao. haulla peräti 76 000 sivua.

Aika villiä, etenkin kun Lynchillä on samaan aikaan vaikeuksia saada elokuviinsa rahoitusta, koska ne eivät menesty tarpeeksi!

Toukokuussa Harring sitten kiistikin huhut.

Mutta uusi pitkä elokuva on tulossa. Tekeillä on dokumentti transsendenttisen mietiskelyn isästä Maharishi Mahesh Yogista. Se on nyt tärkeintä ja fiktiojutut saavat odottaa, ohjaaja kertoi uudessa The New Cinema -lehdessä (jonka ostin Cannesissa lehtikioskista, mutta josta ei löydy netistä minkäänlaista mainintaa).

Maharishi Mahesh Yogi on se guru, johon Beatlesitkin aikoinaan sekosivat, ja jonka opetuksia Lynch on levittänyt jo pitkään. (Kaikki eivät pidä gurua suuressa arvossa. ”The sinister windbag”, määrittelee Christopher Hitchens Maharishin tuoreessa elämäkerrassaan.)

Hauskaa että Lynch on löytänyt rauhan TM:stä (kyse on samasta hommasta kuin joogalentopuolueella Suomessa aikanaan), mutta olisi kiva nähdä oikea elokuva, eikä näitä hattivatti-meditaatiohölmöilyjä.