Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Cohen, Coen, mitä näitä nyt on: lyhyt oppimäärä komiikan neroista ja tolloista

Blogit Kuvien takaa 10.4.2015 09:16
Kalle Kinnunen
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Miksi laatutietoinen Bill Murray suostui huonoon Karvinen-elokuvaan?

Yhden kirjaimen erheen vuoksi. Jottei meille käy samaa, käydäänpä Hollywood-huumorin keskeiset Coenit ja Cohenit nyt läpi.

 

  1. Joel ja Ethan Coen ovat lakonisia (rikos)komedioita kirjoittanut ja ohjannut veljespari. Heidät tunnetaan muun muassa elokuvista Fargo, Menetetty maa, Miller’s Crossing ja Kova kuin kivi. He jakavat tänä vuonna Cannesin elokuvajuhlien tuomariston puheenjohtajan tehtävän.

 

  1. Etan Cohen on käsikirjoittaja, joka on ollut mukana tekemässä elokuvia Tropic Thunder ja Idiocracy sekä Kukkulan kuningas-sarjaa. Etan Cohenin esikoisohjaus on Will Ferrell-komedia Get Hard, joka tulee Suomessa teattereihin osuvasti vappuna eli 1.5.

 

  1. Joel Cohen on käsikirjoittaja, jonka elokuvia ovat Evan taivaanlahja ja Villi tusina. Cohen oli myös mukana kirjoittamassa ensimmäistä Toy Storya. Lähinnä hän on tehnyt liukuhihnajuttuja.

 

Kun Bill Murraylle tarjottiin roolia Karvinen-elokuvassa kissasankarin äänenä, hän erehtyi elokuvan käsikirjoittajan nimestä. Murray otti roolin, koska hän luuli tekevänsä yhteistyötä Joel Coenin kanssa. Jos et usko kun näin väitän, usko Murrayta itseään – hän kertoi tarinan GQ-lehdelle muutama vuosi sitten.

Karvisen kirjoitti Joel Cohen. Karvinen on huono elokuva.

Alla on traileri elokuvasta, jonka ohjaaja ei ole Ethan Coen.