Cinamon-ketjun kömpelö rantautuminen Suomeen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Ei verkkosivuja, ei hajuakaan ohjelmistosta, ei juuri lainkaan medianäkyvyyttä – mutta kuusisalinen teatteri avautuu yleisölle huomenna.

Tältä näyttää, kun Suomeen saapuu ensimmäinen ulkomainen elokuvateatteritoimija kahteenkymmeneen vuoteen. Baltiassa toimivan Cinamon-ketjun ensimmäinen monisaliteatteri Suomessa avataan Helsingin Kalasataman upouuteen kauppakeskus Rediin. Toinen on tulossa jo ensi vuonna Pasilan Triplaan.

Tulokas tuo alalle kaivattua kilpailua. Ehkä Cinamon kilpailee hinnalla – markkinajohtaja Finnkino on hinnoitellut lippunsa jo melkoisen ronskilla otteella. Kenties Cinamonin aseena on myös ketteryys. Finnkino on iso ja jähmeä, eikä asiakaslähtöisyys ole ensimmäinen sana, joka siitä tulee mieleen.

Kuusi uutta salia kantakaupunkiin on tervetullut lisä Helsinkiin, jossa elokuvilla on ollut ahdasta. Poikkeavatko Cinamonin ohjelmistopainotukset siitä, mitä Finnkino tekee?

Hirveän vaikea sanoa, sillä ketjutulokas ole onnistunut kertomaan itsestään oikein mitään, ei edes sitä, mitä ihmettä sen teatterisaleissa – joissa on yhteensä yli 600 paikkaa – huomenna esitetään, mihin aikaan, mihin hintaan ja kenelle. Ketjulla ei edes ole vielä suomenkielisiä verkkosivuja eli lipunmyyntijärjestelmää.