Christopher Nolan kuvaa suuren osan seuraavasta elokuvastaan Tallinnassa

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Heinäkuussa 2020 valkokankailla ympäri maailmaa saadaan ihailla Tallinnaa.

Christopher Nolanin seuraavan elokuvan keskeinen kuvauspaikka on Viro. Kuvaukset Tallinnassa ja Narvassa ovat alkukesästä.

Vaativan ja kunnianhimoisen elokuvantekijän edellisiä teoksia ovat Dunkirk, Interstellar ja Yön ritari -trilogia.

Sitä ei ole vielä virallisesti julkistettu, että Tallinnassa kuvattava Warner Brosin suurtuotanto on nimenomaan Nolanin seuraava spektaakkeli, mutta Virossa lehdet, kuten Postmees ovat jo skuupanneet yksityiskohtia – ja sain vahvistuksen, että tekniseen työryhmään on värvätty useita suomalaisia. Kuulemani arvion mukaan kolmasosa elokuvan kaikista kuvauksista tehdään nimenomaan Virossa.

Koska osa elokuvasta tullaan oletettavasti kuvaamaan studiotiloissa, vaikuttaisi täysin mahdolliselta, että Tallinna ja Narva ovat elokuvan näkyvimpiä ulkolokaatioita.

Pääosia elokuvassa näyttelevät ainakin Robert Pattinson, Elizabeth Debicki ja Blackkklansmanissa läpimurtonsa tehnyt John David Washington.

Mikäli seuraan liittyminen kiinnostaa, nyt on käynnistymässä avustajahaku.

Casting!Allfilm ja Warner Bros. filmistuudiod filmivad suvekuudel Eestis mastaapset mängufilmi. Otsime taustanäitlejateks mehi ja naisi vanuses 18-70.Täpne info kuulutusel.

Julkaissut Allfilm Maanantaina 29. huhtikuuta 2019

Warner Brosille tuotantopalvelujaan tarjoava virolaisyhtiö Allfilm on ollut mukana myös muun muassa Miekkailijassa.

Postmees-lehden mukaan avustajia tarvitaan tuhansia, joten kyse ei ole ihan pikkukohtauksista.

Läheltä liippaa. Suhteessa näin suuria tuotantoja – ja niin että paikallisväri todella halutaan elokuvaan – on tultu tekemään Hollywoodista Suomeen lähinnä 1970- ja 1980-luvuilla, kun Helsinki esitti Neuvostoliiton kaupunkeja.

Mutta mistä Nolanin elokuva kertoo? Siinäpä arvoitus. Kukaan ei pidä salaisuuksia niin hyvin kuin Nolan. Tarina tai edes lajityyppi ei ole vieläkään vuotanut julkisuuteen.

Pattinson on High Life -elokuvaansa liittyvissä taannoisissa haastatteluissa kertonut, että sai lukea Nolanin käsikirjoituksen ainoastaan lukitussa huoneessa.

The Hollywood Reporterin mukaansources have described it as a globe-trotting adventure that has shades of the mind-bending nature of Inception but does involve the time continuum”. Tosin myöhemmin on myös väitetty, että kuvailu olisi puutaheinää.

Varmaa on lähinnä se, että Nolan tekee todella isoa leffaa. Näyttelijälistallekin oletettavasti vielä putkahtaa isoja nimiä kuvausten alla.