Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Cannesin loppusuora: hyviä uutisia Suomi-rintamalta

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 23.5.2009 13:15

Keskiviikkona Elokuvasäätiö tiedotti keskitetysti suomalaisten elokuvatuottajien saavutuksista Cannesissa. Siellä kerrottiin muun muassa Petri Kotwican ja Aku Louhimiehen uusien elokuvien etenemisestä.

Mutta itse en päässyt paikalle, sillä olen ollut suurimman osan viikkoa aggressiivisen viruksen petiin kaatamana. Siksi blogikaan ei ole päivittynyt.

Tiedote elokuvasäätiön sivuilla kertonee olennaisen suomalaisten saavutuksista Rivieralla.

Ehdin kuitenkin ennen sairastumistani kirjoittaa uuteen, eilen perjantaina 22.5. ilmestyneeseen Suomen Kuvalehden numeroon jutun Iron Sky -elokuvan tekijöistä Cannesissa.

Tamperelaishassuttelu Star Wreckin tekijöiltä on siis tulossa iso tieteiselokuva, ja se sai rutkasti lisärahoitusta Cannesissa. Näyttelijäkiinnityksistä paljastettiin muun muassa sadistirooleistaan tuttu kulttikasvo Udo Kier.

Itsestäni riippumattomista syistä jutussa on pari virhettä –  Hessen Film Invest lupasi 700 000 euroa, ei 70 000, ja tuotantoyhtiö vahvisti jälkikäteen, että ensisijainen kieli on sittenkin englanti – vaikka tähdet ovat saksalaisia.

Mitä varsinaiseen festivaaliohjelmaan tulee, olen sentään suoriutunut pariin tärkeään näytökseen viime päivinä. Kerron pian Quentin Tarantinon ja Lars von Trierin elokuvista.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Vaikka kuinka muuta haluaisi, taitaa tämä Härmä sittenkin olla varsinainen Hölmölä.

Valtakunnan vallanpitäjien kerma on sitoutettu Marski-leffaan ja sitten vielä löytyy intoa natsipropagandaan.

Sille tuskin riittää kysyntää muulla kuin täällä ja Saksanmaalla, mutta eivät hekään siitä itse ala kunniaa ottamaan.

Suomen kuvalehden Iron Sky -jutussa oli toinenkin detaljivirhe: Redillä on kuvattu jo monta suomalaista elokuvaa, Iron Sky ei ole ensimmäinen.

Onko se sikainfluenssa rantautunut ja Cannesiinkin?

Toden totta, ainakin ensi syksynä ensi-iltansa saavat kotimaiset Pihalla ja Väärät juuret on kuvattu RED-tekniikalla jo hyvissä ajoin ennen Rautataivasta, ja laitteisto on ollut vuokrattavissa Suomessa jo hyvän aikaa. Näin käy kun ei ehdi tarkastaa tosiasoita – pyydän anteeksi ja kiitos Liima korjauksesta.