Cannesin loppusuora: hyviä uutisia Suomi-rintamalta

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskiviikkona Elokuvasäätiö tiedotti keskitetysti suomalaisten elokuvatuottajien saavutuksista Cannesissa. Siellä kerrottiin muun muassa Petri Kotwican ja Aku Louhimiehen uusien elokuvien etenemisestä.

Mutta itse en päässyt paikalle, sillä olen ollut suurimman osan viikkoa aggressiivisen viruksen petiin kaatamana. Siksi blogikaan ei ole päivittynyt.

Tiedote elokuvasäätiön sivuilla kertonee olennaisen suomalaisten saavutuksista Rivieralla.

Ehdin kuitenkin ennen sairastumistani kirjoittaa uuteen, eilen perjantaina 22.5. ilmestyneeseen Suomen Kuvalehden numeroon jutun Iron Sky -elokuvan tekijöistä Cannesissa.

Tamperelaishassuttelu Star Wreckin tekijöiltä on siis tulossa iso tieteiselokuva, ja se sai rutkasti lisärahoitusta Cannesissa. Näyttelijäkiinnityksistä paljastettiin muun muassa sadistirooleistaan tuttu kulttikasvo Udo Kier.

Itsestäni riippumattomista syistä jutussa on pari virhettä –  Hessen Film Invest lupasi 700 000 euroa, ei 70 000, ja tuotantoyhtiö vahvisti jälkikäteen, että ensisijainen kieli on sittenkin englanti – vaikka tähdet ovat saksalaisia.

Mitä varsinaiseen festivaaliohjelmaan tulee, olen sentään suoriutunut pariin tärkeään näytökseen viime päivinä. Kerron pian Quentin Tarantinon ja Lars von Trierin elokuvista.