Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Cannes 2011: Kauppatorilla mahdollisesti Kaurismäki-juhlat vai Herra Ylppö-juhlat?

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 21.5.2011 13:31

Muusikko Herra Ylppö on päättänyt järjestää Kauppatorilla kansanjuhlan, jos Aki Kaurismäki voittaa Kultaisen palmun.

Juhlat on nasta ajatus, mutta aika härskiä itsepromootiota tämä mahdollinen tapahtuma on. Facebookissa se kulkee nimellä YLPÖN KUTSU TORILLE JUHLISTAMAAN KAURISMÄKEÄ!. Osallistujia on ilmoittautunut tuhatkunta.

MTV3:n nettisivuilla haasttelussa muusikko väittää, ettei hänen persoonansa liity asiaan.

”Tähtenä on nyt Aki, en minä, Ylppö painottaa ja selventää, että kutsu ei ole mikään promootiokikka hänen omansa menestyksensä kasvattamiseksi.”

Ylppö, I call bullshit on you.

”Ylpön kutsu”? Täh? Jätkä on päässyt puhisemaan Kaurismäen siivellä myös Hesarille, Ylelle, Ilta-Sanomille ja varmaan moneen muuhunkin mediaan.

Jos Kaurismäki voittaa, lähden mieluusti bailaamaan, mutta en jonkun ylpön määräämässä tahdissa. Ja toisaalta – lätkämatsin juhlimisessa on se yhdistävä elementti, että kaikki näkivät matsin, kun taas Le Havrea päästään ihailemaan Suomessa vasta syyskuussa. Ehkä Kauppatorilla kuitenkin kuultaisiin Ylpön puhe ja konsertti, joka huipentuisi Maamme-lauluun.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Tuli FIPRESCI-palkinto ja Ekumeenisen juryn erikoismaininta. Riittääkö nämä Ylppö-juhlaan?

Todella harmi, ettei palkintoa tullut. Noin hienon uran tehneelle miehelle sen soisi. Mitä Kalle olet mieltä lopputuloksesta?

Kalle hyvä,

Ylppöhän ei ollut tätä tapahtumaa (tai itseasiassa kahta) Facebookiin luonut. Homma sai alkunsa miehen humoristisesta statuspäivityksestä, josta muutamat muut kulttuuripersoonat levy-yhtiön tiedottajaa myöten innostuivat ja siitä se sana sitten lähti leviämään tiedotteen muodossa – varmaan toki artistin siunauksella, tosin. Ylpöllä ei ole tällä hetkellä mitään akuuttia syytä olla julkisuudessa sillä seuraava levy ilmestyy vasta ensi vuoden puolella ja tämä vuosi mennään keikkatauolla.

Näitä luetaan juuri nyt