Cannes 2010: tulossa Marilyn tuplana, Bokassa-elokuva, The Crow-remake ja uusi Trier tottakai

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tässä vielä lisäkatsausta Cannesissa esiteltyihin tai kaupattuihin elokuvahankkeisiin.

Jesse Jamesin salamurha -ohjaaja Andrew Dominikin seuraava elokuva Blonde kertoo Marilyn Monroesta, jota näyttelee Naomi Watts. Käsikirjoitus on kuulemma erittäin raju ja törkeän hyvä. Se perustuu Joyce Carol Oatesin kirjaan Blondi.

Blonde meni kertaheitolla eniten odottamieni elokuvien joukkoon.

Marilynistä on tekeillä myös kilpaileva elokuva. My Week With Marilynissä seksipommia näyttelee Michelle Williams. Aika outo valinta.

Romain Gavras kaavailee pitkää elokuvaa, jonka nimi on alustavasti Redheads. Tuhdin Born Free -videon nähneet voivat aavistaa, että kyseessä on jonkinlainen laajennettu esitys samasta aiheesta. Vincent Cassel on mainittu pääosanesittäjäksi.

Suurten festivaalien voittajaelokuvat eivät yleensä ole sen tyyppisiä tuotantoja, että niille tehtäisiin jatko-osia, mutta Jose Padilha on jo kuvannut Tropa de Elite 2:n (englanniksi Elite Squad 2, tietty). Ensi-ilta on Brasiliassa syksyllä, joten ehkä poliisijännäri nähdään helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilla, josta ykkösosa nappasi pääpalkinnon helmikuussa 2008.

Carlosin (oli hyvä!) tuottaja Daniel Leconte (muistetaan myös mainiosta It’s Hard to Be Loved By Jerks -dokkarista) puuhaa jo toista samantyyppistä elokuvaa. Bokassa -elämäkerran ohjaisi Barbet Schroeder, ja siitä tehtäisiin sekä minisarja että elokuva. Kuulostaa lupaavalta yhdistelmältä – Schroederin dokumentti Idi Amin Dada oli tajuton diktaattorimuotokuva ja oikeastaan yksi kaikkien aikojen parhaista elokuvista.

Arvostettu tuottaja Ed Pressman on innostunut tekemään elokuvistaan jatko-osia ja remakeja. Werner Herzog visioi Pahan poliisin taannoin uusiksi ja Oliver Stone palasi Wall Streetille. Seuraavaksi vuorossa on uusi The Crow. Jos joku nyt uskaltaa näytellä pääroolin.

Neljäs Torrente -elokuva tehdään kolmiulotteisena. Tässä on ensimmäinen 3D-projekti, josta on heti hyvä fiilis!

Tätä on vielä vaikeampi käsittää, mutta: vuonna 2000 valmistuneesta Battle Royalesta tehdään 3D-konversio. Se tulee Japanissa elokuvateattereihin marraskuussa.

Öljynporaaminen kiinnostaa elokuvantekijöitä: Hans-Petter Moland ohjaa Norjan öljymahdin alkuvuosia ilmeisesti mikrotasolla kartoittavan The Elephantin ja Jean-Jacques Annaud kuvaa jo öljymogulitarinaa Black Thirst.

Ensi vuoden Cannesiin voitaneen jo varmistaa yksi elokuva. Lars von Trierin katastrofielokuvaksi kuvaillun Melancholian pääosissa tullaan näkemään ainakin Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, John Hurt, Stellan Skarsgård ja Kiefer Sutherland. ”Suuri esine ulkoavaruudesta lähestyy Maa-planeettaa”, kuvaili tuottaja Peter Aalbaek Jensen Melancholian juonta The Hollywood Reporter-lehdessä.